•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dragan V. Vidojković dobitnik priznanja „Petar Lalović“ ovogodišnjeg Vrmdža Festa

Niški novinar, filmski i TV stvaralac, osnivač Medijske ekološke mreže Srbije EKOpolis, Dragan V.Vidojković, ovogodišnji je dobitnik Priznanja za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu „Petar Lalović“ , Festivala turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest ”

Odlukom festivalskog žirija, ovo prestižno priznanje biće dodeljeno, u selu Vrmdža, Vidojkoviću za njegov sveokupni filmski i medijski doprinos razvoju ekološke svesti, formiranjem aktivnog odnosa lokalnog stanovništva-posebno dece i omladine u zaštiti životne sredine u Srbiji i regionu.

Početkom novog milenijuma, sa grupom novinara Dragan Vidojković je osnovao Medijsku ekološku mrežu Srbije EКOpolis koja već dve decenije promoviše ideju o «zelenim gradovima“ kroz obrazovanje i informisanje javnosti, promoviše dostignuća lokalne strategije održivog razvoja (LEAP), doprinosi jačanju regionalne saradnje (Eurobalkans) u duhu Arhuske konvencije. Okuplja novinare, filmske i TV autore-producente koji su zaintersovani za dijalog i stvaralaštvo o pitanjima održivog razvoja i stanju životne sredine. U produkciji EКOpolisa i podršku RTV Banker u Nišu, nastao je 2002. autorski TV projekat „Od LEAPA ka „ekološkom društvu“. Кroz TV serijal „EКOPOLIS“ realizovano je više od 450 tv emisija o ekologiji. Vidojković je autor i urednik ove produkcije. U olviru aktivnosti regionalne saradnje Vidojković je pokrenuo (od 2003) i usvojstvu umetničkog direktora, petnaest godina, organizovao Međunarodnu smotru ekološkog i arheološkog filma EКOPOLISfest. Bio je Кoordinator nacionalnih aktivnosti svetskih ekoloških kampanja Očistimo svet (Clean Up the World), Global Climate Campaign, kampanje Milion stabala za Srbiju (Plant for the Planet), kao i organizator multimedijalnih manifestacija, festivala-sajmova (lekovitog bilja, hortikulture, festivala voda, međunarodnog sajma turizma i ekologije). Samostalno i kao član multimedijalnog udruženja umetnika, kolektivno, izlaže i objavljuje fotografije. Autor je dokumentarnih filmova i promotivnih spotova. Učestvovao je na 20 umetničkih naseobina, samostalno izlagao pet puta. Organizator je oko 70 izložbi fotografija i promocija filmskih ostvarenja domaćih i inostranih autora. Priređivač je većeg broja monografija, publikacija, specijalnih izdanja u kojima pokazuje svu veštinu kulturologa, ekologa i multimedijalnog stvaraoca.

Ovogodišnji peti po redu Internacionalni festival turističkog i ekološkog filma, biće održan 24. jula u selu Vrmdža u organizaciji Lokalne akcione grupe „Rtanj“ a partneri su udruženje „Forum Artistikum“ iz Niša i Mesna zajednica Vrmdža, uz logističku podršku opštine Sokobanja.

Podeli:



Preporucujemo