•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Druga konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije

Druga konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije biće održana na Mećavniku od 24. do 27. novembra 2022. godine. Strategije razvoja bioskopa i publike, prilagođavanje novim bioskopskim tendencijama i navikama gledalaca, kao i preddigitalizacija i digitalizacija bioskopskih dvorana neke su od glavnih tema ovogodišnje konferencije u Drvengradu.

Konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije održava se uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i Media deska Srbije.

Na konferenciji će biti razmatrano kako vratiti publiku u bioskopske dvorane, biće predstavljeni projekti saradnje za razvoj nove publike, zelene i inkluzivne inicijative, marketinške strategije u distribuciji i prikazivanju domaćih filmova, digitalnom marketingu, metode uređivanja filmskih programa u bioskopima, kao i preddigitalizacija i digitalizacija bioskopskih dvorana. Cilj konferencije je da se pronađu nova praktična rešenja i inovativni pristupi u razvoju domaće filmske publike, kao i da učesnici podele svoja iskustva i prakse, koji će pomoći da se unaprede bioskopi u gradovima širom Srbije, kao i distribucija srpskog filma.

Predsednik Upravnog odbora Mreže kinioprikazivača Srbije Boban Stefanović, ovim povodom, ističe: “Bioskopi imaju ogromnu kulturnu, socijalnu i ekonomsku ulogu u gradovima i mestima u kojima posluju, tako da više nego ikada do sada moraju prilagoditi svoje programe i poslovanje, naročito u podsticanju povratka publike u sale i razvoju nove bioskopske publike, kao i promociji svog programa, povećanju vidljivosti domaćeg filma i borbi protiv piraterije. Smatram da je budućnost filma upravo u bioskopima, i da će bioskopske dvorane ostati najbolje mesto za gledanje filmova. Na nama i na našoj mreži je da, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, ostalim partnerima i celokupnom filmskom industrijom obezbedimo i ostvarimo najbolje moguće uslove za održavanje filmskih projekcija u našim dvoranama: programski, ali i prateći najnovije trendove u digitalizaciji, i da taj cilj zajedno ostvarimo”.

Očekuje se da na konferenciji učestvuje oko 100 filmskih profesionalaca: članovi Mreže kinoprikazivača Srbije, distributeri, producenti, reditelji, stručnjaci iz oblasti preddigitalizacije i digitalizacije bioskopskih dvorana, kao i gosti iz regiona i Evrope, koji će podeliti svoja iskustva i primere dobre prakse.

Podsetimo, Mreža kinoprikazivača Srbije pred drugu konferenciju postala je bogatija za još dva člana. To su Centar za kulturu “Sava Dečanac” Leposavić i Dom kulture Pirot. Prošle godine u ovo vreme mreža je obuhvatla 28 gradova, 31 bioskop, 35 ekrana, a danas okuplja 42 grada, 45 bioskopa i 48 ekrana.

Podeli:



Preporucujemo