•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dve istaknute iranske glumice uhapšene su zbog javne podrške masovnim antivladinim protestima

Reč je o Hengameh Ghaziani i Katayoun Riahi, koje su optužene za dosluh i delovanje protiv iranskih vlasti.

One su privedene po nalogu državnog tužilaštva. Pre hapšenja, Ghaziani je na društvenim mrežama napisala "šta god da se dogodi, znajte da ću kao i uvek biti uz narod Irana".

"Ovo je možda moja poslednja objava", dodala je.

Obe žene su se ranije pojavile u javnosti bez marama što je bio njihov gest solidarnosti sa demonstrantima, koji protestuju od septembra nakon smrti Mahse Amini (22) u policijskom pritvoru.

Nju je policija zatvorila u glavnom gradu Teheranu zbog navodnog kršenja strogih pravila o hidžabu. Tri dana nakon hapšenja je preminula. Postojali su izveštaji da su je policajci tukli pendrekom i udarali joj glavu od vozilo, ali su oni to negirali kazavši kako je imala srčani udar.

Podeli:



Preporucujemo