•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dwayne Johnson

Dwayne Douglas Johnson, rođen 2. maja 1972. godine, je takođe poznat pod nadimkom “The Rock”. On je američki glumac i profesionalni rvač koji je član WWE i to njegovog brenda RAW. Njega često zovu Dwayne "The Rock" Johnson.

Johnson je igrao fudbal na koledžu. To je vodilo do njegove profesionalne rvačke karijere, kao i njegov deda Peter Maivia i njegov otac Rocky Johnson. On je postao svetski poznat u svetu rvanja između 1996. i 2004. godine i zapravo je prvi rvač koji je treći u porodici postao kečer. Johnson je dobio nadimke “Rocky Maivia”, a zatim i “The Rock”. Njega smatraju jednim od najpopularnijih rvača u istoriji WWE zbog broja intervijua i promocija koje je imao. Johnson-a smatraju jednim od najvećih profesionalnih rvača svih vremena.

Johnson-oova prva glumačka uloga je bila u filmu “The Scorpion King” 2002. godine i za nju je zaradio čak 5,5 miliona USD. Gledali smo ga i u ostvarenjima: The Rundown, Be Cool, Walking Tall, Gridiron Gang, The Game Plan, Get Smart, Race to Witch Mountain, Planet 51, Tooth Fairy, Doom, The Other Guys, Faster ali i nedavno u Fast Five zajedno sa Vin Diesel-om i Paul-om Walker-om.

2012. godine ga gledamo u “Journey 2: The Mysterious Island” a predstoji mu i uloga Roadblock-a u “ G.I. Joe: Retaliation”.

Johnson se oženio 1997. godine 3. maja sa Dany Garcia-om i imaju kćerku, Simone Alexandra-u, koja je rođena 14. avgusta 2001. godine. 1. juna 2007. godine Johnson i Garcia su najavili da će se rastati nakon 10 godina braka, ali će ostati prijatelji.

Johnson je dobar prijatelj glumca i nekadašnjeg guvernera Arnold-a Schwarzenegger-a.

Filmografija:

1999 Beyond the Mat Himself Documentary

2000 Longshot The Mugger

2001 The Mummy Returns The Scorpion King CGI for the ending section

2002 The Scorpion King Mathayus the Scorpion King

2003 The Rundown Beck "Welcome to the Jungle"

2004 Walking Tall Chris Vaughn

2005 Be Cool Elliot Wilhelm

Doom Sarge

2006 Gridiron Gang Sean Porter

2007 Reno 911!: Miami Agent Rick Smith

Southland Tales Boxer Santaros

The Game Plan Joe Kingman

2008 Get Smart Agent 23

2009 Race to Witch Mountain Jack Bruno

Planet 51 Capt. Charles 'Chuck' Baker

2010 Tooth Fairy Derek Thompson / Tooth Fairy

Tyler Perry's Why Did I Get Married Too? Daniel Franklin

Faster Driver

The Other Guys Detective Christopher Danson

You Again Air Marshall

2011 Fast Five Luke Hobbs

2012 Journey 2: The Mysterious Island Hank Parsons

2013 G.I. Joe: Retaliation Roadblock

Pain & Gain Paul Doyle

Fast Six Luke Hobbs

Televizijske uloge:

2010 Transformers: Prime Cliffjumper

1999 That '70s Show Rocky Johnson

The Net Brody Episode: "Last Man Standing"

2000 Star Trek: Voyager The Champion

2000, 2002, 2009 Saturday Night Live

2007 Cory in the House

Hannah Montana

2009 Wizards of Waverly Place

2010 Family Guy

Podeli:



Preporucujemo

Otvorena izložba „U gudurama Amerike“ u Bioskopu Balkan
Poslednja klapa filma o Tomi Zdravkoviću pala u Čikagu
Monster Hunter (2020) (2020)
Mortal Kombat (2021) - uskoro
Pogledajte prvi tizer filma "Ghostbusters: Afterlife"
Stalone neće glumiti Roki Balbou u nastavku filma Creed III
Silvester Stalone postao član Trampovog kluba u Palm Biču
Pogledajte trejler za novi nastavak horor serijala...
Glumac iz Simpsonovih se izvinjava zbog tumačenja uloge...
Film 'Superdeep' sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi od...
BINA - Naselje Cerak Vinogradi kulturno dobro Republike...
Peti nastavak Indijane Džons najavljen za sledeće leto
Dženifer Aniston postaje majka
Godzilla vs. Kong (2021) (2021)
Iz epidemioloških razloga odlaže se beogradska premijera...
Alone (2021) - uskoro
Netflix otkupio dokumentarni serijal Kanyea Westa za 30...
Stižu još dva nastavka "Transformersa"
Snima se dokumentarni film Gligorićeva Mar del Plata –...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 8. do 14. aprila
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala:...
Stiže serija o Rokiju?
Betmen ili Iron Man: Ko je najbogatiji superheroj?
Gordan Matić i delegacija FCS-a posetili snimanje filma...
A Perfect Enemy (2020) - uskoro
Kameron Dijaz napustila glumu?
Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Usekovanje u...
U ‘Jackass 4’ navodno neće biti zbog kršenja ugovora...
Spiral: From the Book of Saw (2021) - uskoro
Izložba „U gudurama Amerike“ u Bioskopu Balkan od...