•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

EKSKLUZIVNO na FAF-u: Autorski maraton - Mini serija Larsa fon Trira na 28. FAF-u

28. Festival autorskog filma premijerno prikazuje nastavak kultnog natprirodnog horor serijala Larsa fon Trira, čija su prva dva dela izašla 1994, te 1997. godine.

Treći deo, Kraljevstvo: Egzodus, je petodelna mini-serija koju je svetska publika prvi put imala priliku da pogleda na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, a u pitanju je divlji narativni vrtlog koji na neobičan način spaja elemente fantazije, terora i apsurda.

Kraljevstvo: Egzodus biće prikazan u četvrtak, 1. decembar u 17 časova u mts Dvorani.

Velikan danske kinematografije, fon Trir je kontroverzan autor poznat po provokativnim filmovima koji se neretko okreću nepodnošljivom nasilju. Režirao je filmove Melanholija, Nimfomanka, Antihrist, Dogvil, a za film Ples u tami nagrađen je Zlatnom palmom u Kanu 2000. godine.

Izveštaj sa konferencije za medije, sreda, 30. novembar

Šestog dana FAF-a, u sredu, 30. novembra na konferenciji za medije ispred programa ACID predstavio se Marten Žova, autor filma Grand Paris, kao i Darežan Omirbajev, autor filma Pesnik i Miha Černec, producent filma Jahači.

Marten Žova predstavio je rad udruženja ACID rečima: „U pitanju je udruženje koje se bavi promocijom nezavisnog filma iz Francuske. Ovo udruženje ove godine obeležava 30 godina postojanja i mi ovde u okviru FAF-a slavimo ovaj jubilej“. Na pitanje kako mu je udruženje ACID pomoglo u realizaciji filma Žova je konstatovao: „Ove godine sam bio u ACID selekciji u Kanu, a nakon toga sam sa ovim filmom došao na FAF. Kada sam napravio film bio sam mlad, bez iskustva i nisam imao reputaciju. Izvorna zamisao je bila da snimim kratak film, ali se ispostavilo da ima materijala za više. U Kanu su projekcije sjajno prošle. Sve projekcije su bile pune, publika se smejala i bila lepo raspoložena. Nakon tih projekcija dosta ljudi mi je prilazilo, poput reditelja i distributera. Na osnovu toga su ugovorene dodatne premijere. Dobio sam pozivnice za puno festivala. Pre nego što sam snimio film nisam imao priliku da puno putujem, ali sada sam po prvi put u životu izašao iz Šengenske zone. Drago mi je što sam član ACID porodice. Moj film je komedija koju do sad niste videli. Reč je o filmu u kome dvojica prijatelja koji su glavni junaci žive u okruženju Pariza, a koji nikada nisu ušli u Pariz.“

Darežan Omirbajev autor filma Pesnik je o svom učešću na FAF-u izjavio: „Želim da se zahvalim festivalu na mogućnosti da prikažem film. Budući da autorski film uvek ima malu gledanost, mi smo veoma zadovljini projekcijom na FAF-u. Ja sam pola svog života proveo u Sovjetskom savezu gde smo temeljno izučavali sve ruske pisce i mogu da kažem da je ruska književnost najsnažnija na svetu. Ruski jezik je za nas isto što je za vas Evropljane engleski jezik. U Kazahstanu se govore dva jezika: ruski jezik u gradovima i kazahstanski u selima na jugu, a upravo ovaj film koji će se prikazati na festivalu govori o problemu jezika u Kazahstanu“.

Miha Černec, producent filma Jahači je o ovom ostvarenju rekao: „Ovaj film je koprodukcija pet zemalja, među kojima je i Srbija. Scenarista filma je jedan mlad dečak iz Srbije, Boris Grgurović, kog sam ja upoznao kao studenta Srđana Koljevića na Akademiji u Beogradu. Upoznao sam reditelja i scenaristu i krenula je saradnja. Jahači su film o dva dečka, jedan traži Boga, a drugi izgubljenu ljubav i oni kreću u potragu za njima“.

Podeli:



Preporucujemo