•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Eagle Eye (2008)

Džeri i Rejčel su dva stranca koje je spojio misteriozni telefonski poziv žene koju nikada nisu upoznali. Preteći njihovim životima i porodici, ona gura Džerija i Rejčel u niz sve opasnih situacija, koristeći tehnologiju svakodnevnog života da prati i kontroliše svaki njihov pokret.

Shia LaBeouf igra Džerija, mladića čiji je brat blizanac sa visokim uspehom, zaposlen u vojsci, poginuo u saobraćajnoj nesreći. Pogrešno procenjeni protivpobunjenički napad u Avganistanu rezultirao je anti-američkim terorističkim napadima. Nevinog Džerija uokviruju nevidljive sile kao teroriste i on je primoran da beži od vlasti, zajedno sa prestravljenom samohranom majkom koju igra Mišel Monagan - par kojim manipuliše bezlična figura sa očigledno neograničenom moći da kontroliše svu tehnologiju.

Orlovo oko je film u ovom smislu, sa jakim uglom zavere i paranoje, ali mana je odugovlačenje.

Shia LaBeouf je imao niz filmova visokog profila, uključujući četvrti deo „Indijana Džons“, „Transformers“, „Surf's Up“ i hit iznenađenja „Disturbia“.

LaBuf je svakako mladi glumac koji obećava, ali „Orlovo oko“ je definitivan korak unazad i za njega i za kolegenicu Mišel Monagan („Made of Honor“, „The Heartbreak Kid“).

Pomalo podseća na sličnu besmislenu i paljevinsku akciju "Crank", "Orlovo oko" je toliko smešna da će neko možda morati da ode u "Beverli Hils Čivavu" da dobije dozu stvarnosti. Osnovna premisa „Orlovog oka“ uključuje dvoje ljudi koje je okupio đavolski „glas“ koji naizgled ima kontrolu nad tehnologijom širom sveta i koji će izazvati pustoš ukoliko ne ispune njegovu naredbu.

Ovo je treći film za redom za LaBeofa u kome se činilo da je tehnologija važnija od glume, i postaje sve teže reći da li će LaBeouf ispuniti svoje obećanje ili ne. Iako bih mogao da očekujem ovakvu vrstu filma od Džejsona Stejtama, razočaravajuće je od glumca koji ume da glumi.

Jednostavna činjenica je da priča iza „Orlovog oka“ nema apsolutno nikakvog smisla, likovi su tanki na papiru i, usuđujem se da kažem, čak je i radnja loše montirana iako je praktično non-stop. Toliko je loše da, za razliku od mnogo strašnijeg "Crank", nisam mogao ni da se nasmejem ovde.

Autor: Anđela Jovanović

Žanr:akcija, misterija, triler
Godina:2008
Reziser:D.J. Caruso
Scenario:John Glenn, Travis Wright, Hillary Seitz
Uloge:Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson
Uzrast:PG-13
Award:3 nagrade i 8 nominacija
Box office:178.7M USD
Studio:Dreamworks Pictures, K/O Paper Products, Goldcrest Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo