•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Eastern Promises (2007)

"Ruska obećanja", kultnog kanadskog reditelja Davida Cronenberga (Muva, Skeneri, Istorija nasilja), odličan je kriminalistički film koji se može opisati kao kombinacija trilera i gangsterskog filma, čvrste pozadine u socijalnoj problematici. Izvrsno režiran, sjajnoga ritma i dobro ocrtanoga miljea zločinaca, film je intrigantno ostvarenje koje svedoči o problemima koje povlače ilegalni doseljenici iz Istočne Evrope.

Nakon što trudna adolescentica Tatiana (S.-J. Labrosse) premine u porodilištu, a lekari spase njeno dete, bolničarka Anna (N. Watts), ruskog porekla, pronađe među njenim stvarima dnevnik koji je svakodnevno vodila. Anna odluči da pronađe njenu porodicu i da im dete, a dnevnik odnese kući moleći ujaka da joj ga prevede. Budući da on to odbija, ona krene zatražiti pomoć u ruskom restoranu koga je ova spomenula u tekstu. Pronašavši vlasnika, koji se nakon što je čuo o čemu se radi počne čudno ponašati, ona shvati da je u celi događaj oko Tatiane umešana i prositucija i kriminalci. Anna će im se, naravno, naći na putu, a događaji koji će uslediti dovešće njenu rodbinu u neugodne situacije...

U glavnim ulogama sjajni su Naomi Watts, Vigo Mortensen i Vincent Cassel.

Uz brojne nagrade i nominacije na raznim festivalima, "Rusko obećanje", osvojio je nagradu publike na festivalu u Torontu.

CB
Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2007
Reziser:David Cronenberg
Scenario:Steven Knight
Uloge:Naomi Watts, Viggo Mortensen, Armin Mueller-Stahl
Uzrast:R
Award:Nominovan za Oscara, 25 nagrada i 39 nominacija
Box office:17
Studio:Focus Features
Zemlja:United States
Website:www.focusfeatures.com/easternpromises
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...