•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Edward Burns

Miljenik je publike i kritike. Međunarodnu slavu je stekao filmom „The Brothers McMullen“, s kojim je 1995. na „Sandensu“ osvojio nagradu Velike komisije. Film je režirao, napisao scenario i u njemu glumio glavnu ulogu. Koštao je samo 25.000 dolara i zaradio preko deset miliona u domaćim bioskopima kao najprofitabilniji film 1995. Osvojio je i nagradu za najbolji prvenac 1996. na „Independent Spirit Awards“.

Drugi film „She’s The One“ s Dženifer Aniston i Kameron Dijaz, pokazao je njegovu svestranost.
Berns nastavlja s radom uključujući ljubavnu komediju za „Paramaunt“ - „Sidewalks Of New York“, „Purple Violets“, i najnoviji „Nice Guy Johnny“. „Purple Violets“ je prvi film u istoriji koji je premijerno prikazan putem aplikacije iTunes, a Berns je nastavio u istom smeru, pa je za film „Nice Guy Johnny“ takođe koristio digitalnu distribuciju.

Deseti put kao pisac, reditelj i glumac pojavljuje se u romantičnoj drami „Newlyweds“, koja je premijerno prikazana 2011. na festivalu „Trajbeka“. „Newlyweds“ je njegov šesti film na programu festivala, a prikazan je na samom zatvaranju.

S Tomom Henksom i Metom Dejmonom je glumio u Stiven Spilbergovom slavnom delu „Saving Private Ryan“. Gledali smo ga u trileru „15 Minutes“ s Robertom De Nirom, u filmu „Confidence“ s Dastinom Hofmanom i u komediji „27 Dresses“ sa Katrin Hejgl. Nedavno je glumio u „Man On A Ledge“ sa Semom Vortingtonom i Elizabet Benks, i u filmu Dženifer Vestfeld „Friends With Kids“.


Filmografija:
2014 Three Nights (pre-production)
2012 The Fitzgerald Family Christmas
2012 Alex Cross
2012 Man on a Ledge
2012 40 (TV movie)
2011 Newlyweds
2011 Friends with Kids
2010 Nice Guy Johnny
2006-2009 Entourage (TV series)
2009 The Lynch Pin (TV series)
2009 Echelon Conspiracy
2008 27 Dresses
2008 One Missed Call
2007 Purple Violets
2006 The Holiday
2006 The Groomsmen
2005 The River King
2005 A Sound of Thunder
2005 Will & Grace (TV series)
2004 The Breakup Artist
2004 Looking for Kitty
2003 Confidence
2002 Ash Wednesday
2002 Life or Something Like It
2002 Lethargy (short)
2001 Sidewalks of New York
2001 15 Minutes
1998 Saving Private Ryan
1998 No Looking Back
1996 She's the One
1995 The Brothers McMullen

Podeli:



Preporucujemo

U prodaji poslednji kontingent karata za večerašnji...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu