•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ema Stoun je previše bela?!

Ema Stoun u 'Alohi', novom filmu režisera Kamerona Kroua, glumi ženu koja je delom Azijatkinja. Međutim, mnogi smatraju da je ta rola trebalo da pripadne glumici azijsko-pacifičkog porekla. Krou, ipak, stoji iza svoje odluke da tu ulogu poveri zelenookoj lepotici.

Kameron Krou je u saopštenju postavljenom na svom sajtu naveo da se duboko izvinjava svima koji smatraju da je kasting pogrešan, javljaTanjug.

Mnogi kritičari „prozvali“ su režisera filmova Samaci, Elizabetaun i Korak do slave zbog takvog izbora glumice, piše Rojters.

„Da bi prihvatili da je Ema Stoun Amerikanka azijskog porekla u Alohi potrebno je da ignorišete značajnu dozu neverice“, naveo je kritičarEntertejnment viklija Kris Li.

U filmu Ema Stoun glumi vojnog pilota koja je četvrtinu havajskog porekla i čiji je otac polu-Kinez.

Krou tvrdi da je namerno izabrao zelenooku, plavokosu glumicu za rolu Alison Ng, zasnovanoj na crvenokosoj Havajki.

ema1

„Kapetan Alison Ng napisana je tako da bude super-ponosna na četvrtinu havajske krvi i frustrirana što njena spoljašnjost to ne pokazuje“, naveo je Krou.

Ekstremno ponosna na svoje neobično poreklo ona oseća potrebu da to stalno objašnjava“, dodaje režiser.

Novi Krouov film nije dobro prošao u severnoameričkim bioskopima zaradivši 10,5 miliona dolara.

Krou je ipak zadovoljan što je dobio priliku da podstakne dijalog o raznolikosti u Holivudu.

„Mnogi od nas su gladni priča gde ima više rasne raznolikosti, više istine u predstavljanju i radujem se što ću pomoći da se te priče ispričaju u budućnosti“, naveo je Krou.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu