•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Emir Kusturica među velikanima evropskog filma na Paliću

Selekcija „Velikani evropske kinematografije“ od ove godine predstavlja sastavni deo programa Festivala evropskog filma Palić, i obuhvata filmska ostvarenja autora koji su svojim stvaralaštvom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Program će se održati u bioskopu Eurocinema gde će tom prilikom biti prikazani filmovi „Juče“ reditelja Denija Bojla, film „Po Božjoj volji“ Fransoa Ozona, „Pepe, jedan uzvišeni život“ Emira Kusturice, „Slava i bol“ Pedra Almodovara i film Kena Louča „Žao nam je što smo vas propustili“.

Program će otvoriti film „Juče“ (Yesterday) Oskarom nagrađenog britanskog reditelja Denija Bojla u nedelju, 21. jula u 19 sati. Film prati muzičara koji se bori da uspe, ali se budi u alternativnom univerzumu i shvata da je jedina osoba na planeti Zemlji koja zna za Bitlse, jer za ostale oni nikad nisu ni postojali.

Naredne festivalske večeri, u ponedeljak, 22. jula od 19 časova publika će moći da uživa u francusko – belgijskoj koprodukciji „Po Božjoj volji“ (Grâce à Dieu) reditelja Fransoa Ozona koji je za ovo ostvarenje osvojio Srebrnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu. Film prati priču tri čoveka, prijatelja iz detinjstva koji se sreću i propituju svoja lična iskustva porodičnog i profesionalnog života u dvoje.

Film „Pepe, jedan uzvišeni život“ (El Pepe, una vida suprema) Emira Kusturice o poslednjem predsedniku Urugvaja biće prikazan u utorak, 23. jula u 19 sati. U pitanju je filmska priča koja predstavlja proučavanje života, vremena i zaostavštine poslednjeg urugvajskog predsednika Hosea Pepea Muhike.

U sredu, 24. jula u 19 sati biće održana projekcija najnovijeg filma španskog reditelja Pedra Almodovara „Slava i bol“ (Dolor y gloria), dok će film čuvenog britanskog reditelja Ken Louča „Žao nam je što smo vas propustili“ (Sorry we missed you) biti prikazan naredne programske večeri, u četvrtak, 25. jula od 19 časova.

Ovogodišnje, dvadeset šesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, i to u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu