•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Emma Watson pozvala muškarce da se pridruže borbi za polnu jednakost

Poznata britanska glumica i ambasadorica dobre volje Ujedinjenih naroda (UN) Emma Watson pozvala je muškarce da se pridruže pokretu za polnu jednakost, prenosi Anadolu Agency (AA). "Polna jednakost je i vaš problem", izjavila je u poruci muškarcima Watson, tokom obraćanja u Sedištu UN-a u New Yorku povodom akcije "HeForShe".

Emma Watson, koja je pre šest meseci imenovana za novu ambasadoricu dobre volje UN-a za jednakost polova, kazala je: "I muškarci su pod ropstvom seksualne pravde. Kada se muškarci oslobode ovog ropstva biće oslobođene i žene. U svetu u kojem nema agresivnih muškaraca neće biti potrebe ni da žene budu potčinjene. Kada nestane potreba muškaraca za kontrolom neće biti potrebe ni da žene budu kontrolisane."

Svečanosti u New Yorku prisustvovao je generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon sa suprugom, predsednik Generalne skupštine UN-a Sam Kutesa i drugi.

Akcija pokrenuta putem internet stranice "www.heforshe.org" smatra se jednim od najvećih pokreta za solidarnost u 21. veku, a njen prvi učesnik je generalni sekretar Ban Ki-moon. On je na svečanosti kazao kako su u slučajevima nasilja i pretnji ženama u najvećem broju slučajeva krivi muškarci.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu