•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Escape Room: Tournament Of Champions (2021)

“Escape Room: Tournament of Champions” je lukav nastavak, koji počinje procenom koliko je zaista uspešan. Kao i kod originala “Escape Room”, iz 2019., njegov horor koji drži u ruci može da bude sjajan i iznenađujući, ali još je manji izazov zaboraviti ga čim se završi.

Najveća greška reditelјa povratnika Adama Robitela i njegove flote scenarista, pravih kreatora ove serije, odstupa od raznolikosti prvog filma. Jedinstvenost ovim filmovima daje posebnu žurbu, način na koji likovi mogu da se iznenada transportuju sa lokacije poput ledeno hladne sobe u nešto tako uznemirujuće kao naopako ronilački bar. U širem smislu, svežina je prvi film učinila uzbudlјivim i impresivnim. Gledati kako Robitel i njegove kolege proizvođači igara legitimišu koncept sobe za bekstvo, zaklјučavajući nas u perspektivi njegovih uplašenih takmičara, i zauzvrat osporavaju našu predstavu o tome kako izgleda mučenje u blockbuster-ima. Umesto toga, “Tournament of Champions” oličava kako obećanje „više“ može da bude ograničavajuće u smislu nastavka. Robitel žrtvuje njegovu oštrinu i samopouzdanje kao pripovedač kako bi ponovo potvrdio njegovu veštinu.

Sa više scenarista (Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch i Oren Uziel) i nečim što izgleda kao veći budžet, “Tournament of Champions” vraća se u priču o Taylor Russell-inoj Zoey, koja je pomogla da se pobedi originalna igra koja je uklјučivala toplјenje - vrući salon i simulacija njihovih prethodnih iskustava pred smrt. Preživlјavanje ju je dovelo do terapije, ali je tera da želi pravdu protiv Minos grupe. Ova neuhvatlјiva sila organizovala je ove smrtonosne sobe za bekstvo za neviđenu bogatu publiku i činilo se da se nalazi u New York City-u (logo njihove grupe otkriva koordinate, shvatila je na kraju prvog filma). Zoey dovodi njenog novog prijatelјa Ben-a (Logan Miller), koji joj je odan nakon što mu je spasila život.

Naravno, dok se u New York City-u nadaju da će pronaći Minos-a i razgovarati sa njihovim menadžerom, Zoey i Ben se nalaze u drugoj sobi za beg. Prvi je vagon metroa u New York City-u sa užasnom grmlјavinom u njemu i tu upoznaju druge šampione, koji su isto toliko uznemireni što su uvučeni u još jednu smrtonosnu igru. Film ne troši mnogo na prošlu priču, kao što je to bio prošli put slučaj, i to se pokazalo kao njihova korist - omogućava svakoj živahnoj predstavi da još više humanizuje likove. Svi su definisani prethodnom igrom u kojoj su preživeli, poput Indya Moore-in influencer Brianna, prethodne „nakaze bolova“ Rachel (Holland Roden) ili Nathan-a (Thomas Cocquerel), koji je preživeo sa drugim sveštenicima. Tempo “Tournament of Champions” ne daje vam mnogo vremena da se mentalno odjavite kao prvi; umesto toga, radi se više o trenutnim problemima, bez igrača koji izgleda beznačajno.

“Tournament of Champions” nastavlјa lјubav prvog filma prema visceralnom dizajnu produkcije (poput art deco banke ili plaže) i ispunjava njegove ukrašene setove cik-cak linijom tragova. Zamke slagalice nisu bolјe od prvog filma, ali žurba je često prisutna u ovom trenutku, posebno kada sobe postanu smrtonosne na kreativan način (munje, laseri, pesak!). Robitel-ovo edit-ovanje je još oštrije sa glavnim spektaklom serije - gledajući likove kako mahnito uče njihovu okolinu i sastavlјaju tragove - čak i ako scenario produžava definiciju kako prepoznatlјiv nagoveštaj izgleda. U ovim filmovima ima malo mrtvog vazduha, što je više o tome kako žele da zadrže misaoni proces. Ali čini likove tako zgodno svetlim da film postaje prilično prigušen.

Robitel i njegova flota scenarista suviše su plašlјivi zbog moćnih kretena koji stoje iza svega ovoga. Mogli su da povećaju ukupan ulog dajući im dublјu pozadinu. Ovaj nastavak ne razvija ono što opštu premisu čini najintrigantnijom, iako iz prethodnog filma znamo da se koristi kao vrsta sadističke zabave, izgrađene od požude da vidi lјude kako se bore za njihove živote. Bez ovog proširenja, “Tournament of Champions” postaje previše jednostavan za njegovo dobro i sposoban je da uzdrma stvari samo iznenadnom smrću stepena PG-13. Obrti trećeg čina ne pogađaju toliko jako, jer manje-više znamo kako ova igra funkcioniše.

Nije da scenario nema ideje za druge igre. Ovaj čak nagoveštava raniju zagonetku sa svim sveštenicima, a drugi sa nakazama bola. Sve to zvuči prilično zabavno, na način filma "Escape Room". Ali “Tournament of Champions” čudno izbegava pompe i okolnosti i više voli da razmišlјa unutar okvira. Iako ova druga runda dokazuje zašto je prvi film uspeo, ona takođe približava sadašnju franšizu gubitku iskre.

Žanr:akcija, avantura, horor
Godina:2021
Reziser: Adam Robitel
Scenario:Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch
Uloge:Taylor Russell, Logan Miller, Deborah Ann Woll
Uzrast:NC-17
Studio:Columbia Pictures, Original Film, Shaken Not Stirred
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/movies/escaperoomtournamentofchampions
Jezik:engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo