•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FAF od 24. novembra do 2. decembra u Beogradu

23. Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu održaće se od 24. novembra do 2. decembra 2017. godine.

Savet Festivala autorskog filma ističe da je plakat ovogodišnjeg FAF-a inspirisan 1967. godinom, zenitom Novog jugoslovenskog filma, trenutkom najveće dosegnute slobode, kreativnosti i različitosti u istoriji naše kinematografije – filmskom godinom koja je bila anticipacija i uvod u buntovničku ’68. u Jugoslaviji i svetu. Autorka festivalskog vizuelnog rešenja je Vesna Pešić.

„Duh ’67. vodio nas je i u sastavljanju ovogodišnjeg glavnog programa: ka autorima i delima dovoljno odvažnim da probiju sve zadate granice i klišee, i dovoljno nadahnutim da njihova slika današnjice izdrži probu i u nekom budućem vremenu, u susretu sa nekom drugom publikom,“ objasnio je Srđan Vučinić, umetnički direktor Festivala autorskog filma.

23. izdanje Festivala autorskog filma predstaviće publici raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. Kao i svake godine do sada, Festival autorskog filma ugostiće veliki broj renomiranih filmskih stvaralaca koji će pored učestovanja u programima održati nekoliko radionica sa studentima.

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, a festival će se održavati i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, Ustanovi kulture Parobrod i bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena dela sedme umetnosti. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara – ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...