•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FCS konkursi: Odluke u četiri kategorije

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije donelo je rešenja o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2022. godinu u kategorijama: Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, Sufinansiranje prozvodnje dugometražnog igranog filma sa nacionalnom temom, Sufinansiranje žanrovski određenih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film) i Sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Nikolina Vučetić-Zečević (predsednica), Dragan Marinković, Kosta Peševski, Dragan Jeličić i Igor Onič. Na konkurs je prijavljeno ukupno 19 projekata, a podržano je pet.

Kompletan tekst rešenja pročitajte ovde.

Konkurs za Sufinansiranje prozvodnje dugometražnog igranog filma sa nacionalnom temom raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Dragoljub Elčić (predsednik), Miloš Vidović, Marko Krstić, Miloš Avramović i Bogdan Petković. Na konkurs je prijavljeno ukupno osam projekata, a podržana su dva.

Kompletan tekst rešenja pročitajte ovde.

Konkurs za Sufinansiranje žanrovski određenih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film) raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Bogdan Petković (predsednik), Tanja Bošković, Ognjen Janković, Goran Radovanović i Dušan Jovović. Podržana su dva projekta.

Kompletan tekst rešenja pročitajte ovde.

Konkurs za Sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Jovana Nikolić (predsednica), Andrijana Stojković, Miloš Ivanović, Igor Turčinović i Vladimir Paskaljević. Na konkurs je prijavljeno ukupno 20 projekata, a podržano je šest.

Kompletan tekst rešenja pročitajte ovde.

Podeli:



Preporucujemo