•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FESTIVAL ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2022

FESTIVAL ALTERNATIVE FILM/VIDEO U DOMU KULTURE STUDENTSKI GRAD OD 7. DO 11. DECEMBRA

Alternative film/video biće održan od 7. do 11. decembra u Domu kulture “Studentski grad” na Novom Beogradu.

Najstariji festival u regionu posvećen avangardnom i eksperimentalnom filmu ove godine slavi četrdeset godina od prvog izdanja i tim povodom festival će u sredu 7. decembra od 19.30 časova otvoriti izložba “Skladište alternative 1982-2022”, nakon čega će biti prikazan prvi međunarodni takmičarski program.

Fokus festivala ove godine je na ženskom i feminističkom alternativnom filmu, sa kvalitetnim pratećim programom i okruglim stolom koji će okupiti relevantne sagovornice na ovu temu.

Tročlani međunarodni žiri koji čine Borjana Gaković (Nemačka), Vladislav Knežević (Hrvatska) i Tomazo Aramini (Italija) odabraće najbolje od 29 filmova iz celog sveta i sastaviti listu značajnih ostvarenja festivala, koja će biti prikazana na zatvaranju, u subotu 10. decembra od 20 časova.

Žiri će dodeliti i nagradu "Sonja Savić" autorki čiji film se subverzivno i radikalno odnosi prema stvarnosti. Nagradu su ustanovili Alternative film/video i Umetnička galerija "Nadežda Petrović" iz Čačka, a nagrađena umetnica imaće priliku da provede mesec dana na rezidenciji u Beogradu i Čačku.

Podeli:



Preporucujemo