•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FILM JAPANSKOG REDITELJA HIROKAZUA KOREDE "THE TRUTH" OTVARA FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

Slavni Međunarodni filmski festival u Veneciji održaće se 76. put po redu.
Od 28. avgusta do 7. septembra na čuvenom filmskom događaju naći će se veliki broj ostvarenja različitih kinematografija sveta, a srpska distributerska kuća „MCF MegaCom film“ otkupila je neke od istaknutih naslova glavnog takmičarskog programa među kojima i film koji će otvoriti ovogodišnji čuveni festival - "The Truth" japanskog reditelja Hirokazua Korede.

Među ostalim filmovima koji će se takmičiti za prestižnu nagradu Zlatni lav, a kasnije se pojaviti i u domaćoj distribuciji su filmovi: "Optužujem" (J’accuse) reditelja Romana Polanskog, "Ad Astra" (Ad Astra) reditelja Džejmsa Greja, "Gloria Mundi" reditelja Robera Gedigjana, "Počasni gost" (Guest of Honour) reditelja Atoma Igojana i Wasp Network reditelja Olivijea Asajasija.

U glavnom programu, a već 19. septembra u našim bioskopima naći će se film "Ad Astra" sa Bred Pitom u glavnoj ulozi.
Inspirisan romanom Džozefa Konrada "Srce tame" reditelj Džejms Grej (James Gray) se okreće kosmosu, kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema nama.
Priča prati astronauta Roja Mekbrajda (Brad Pitt) koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem (Tommy Lee Jones) koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu.

Najnoviji film renomiranog reditelj Romana Polanskog "Optužujem" bavi se čuvenom istorijskom aferom.
Godine 1895. mladi francuski oficir jevrejskog porekla Alfred Drajfuz ražalovan je zbog sumnje da je nemački špijun i osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu. Među svedocima njegovog poniženja našao se i major Žorž Pikar, promovisan u načelnika kontraobaveštajne službe koja je pratila Drajfuza. Međutim, kada Pikar otkrije da se tajne i dalje odaju Nemcima on upda u opasan lavirint prevara i korupcije koje su postala pretnja ne samo njegovoj časti nego i njegovom životu.

Nakon prikazivanja na festivalu u Veneciji svi navedeni filmovi će se naći u okviru predstojećih domaćih festivala, kao i u redovnoj bioskopskoj distribuciji!

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....