•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FILM ZLOGONJE OSVOJIO NOVE NAGRADE NA FESTIVALU "FILMSKI SUSRETI" U NIŠU!

NA FESTIVALU "FILMSKI SUSRETI" U NIŠU URUČENA NOVA PRIZNANJA EKIPI FILMA "ZLOGONJE

NAKON NEKOLIKO NAGRADA KOJE JE DOMAĆI FILM "ZLOGONJE" OSVOJIO NA MEĐUNARODNIM I REGIONALNIM FESTIVALIMA, USLEDILO JE I PRIZNANJE SA FESTIVALA "FILMSKI SUSRETI" U NIŠU. PRVO JE MLADOM DEBITANTU MIHAJLU MILAVIĆU, KOJI IGRA GLAVNU ULOGU DEČAKA JOVANA, DODELJENA NAGRADA ZA NAJBOLJEG GLUMCA PETE FESTIVALSKE VEČERI A POTOM JE I PRIZNANJE ZA NAJBOLJU KREACIJU DECE GLUMACA DODELJENO MIHAJLU I SILMI MAHMUTI, TAKOĐE MLADOJ DEBITANTKINJI. MIHAJLO JE DOBIO JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE, PROGLAŠEN JE ZA GLUMCA FESTIVALA.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu. Zadatak festivala je da prezentuje i afirmiše filmska dostignuća iz zemlje i celog regiona. Na Filmskim susretima je i ove godine dodeljeno nekoliko zvaničnih kao i čitav niz nezvaničnih festivalskih priznanja, među kojima su i ona dodeljena filmu "Zlogonje".

Glumačku ekipu čine Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Producentkinja je Jovana Karaulić, producentska kuća Akcija produkcija a scenario koji je nastao po motivima knjige "O dugmetu i sreći" autorke Jasminke Petrović, su napisali Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent ​na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma "ZLOGONJE" je Đorđe Marković, dok je scenograf Aljoša Spajić.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad.

O FILMU: ZLOGONJE je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

U distribuciji Taramount filma, "ZLOGONJE" u bioskope u Srbiji i regionu stižu 27. septembra ove godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...