•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FILM „LICE“ U BIOSKOPIMA OD 13. JUNA

Od poljske rediteljke Malgoržate Šumovske stiže nam crna komedija „Lice“, za koji je, na Berlinalu prošle godine dobila Veliku nagradu žirija – Srebrnog medveda.

Zasnovana delimično prema istinitoj priči, radnja filma smeštena je u malom gradu u Poljskoj.

Jasek je glavni lik i on voli hevi metal, svoju devojku i svog psa. Njegova porodica i stanovnici njegovog malog rodnog mesta posmatraju ga kao čudaka. On radi na konstrukciji koja bi trebalo da predstavlja najveću statuu Isusa na svetu. Kada ga teška nesreća potpuno unakazi sve oči su uprte u njega, dok on prolazi kroz prvu transplataciju lica u zemlji.

U jednom od intervjua rediteljka je rekla:

“Htela sam ispričati priču o čoveku koji je izgubio svoj identitet, a društvo ga je odbacilo jer osim što ga ne mogu više prepoznati, nemaju ni širi pogled na životi” i dodala „Sve je jači apetit da pravim komedije. Što smo stariji mislim da se više smejemo realnosti i ne prihvatamo sve ozbiljno. Uradili smo to namerno, hteli smo da napravimo smešan film, ne nešto smrtno ozbiljno.”

Film “Lice” naći će se na bioskopskom repertoaru od 13. juna.

Podeli:



Preporucujemo