•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI NA 26. FAF-U

Katrin Fodri, ateše za kulturu Franckog instituta, na konferenciji za medije najvila je industry program „Randevu“ koji će, već petu godinu, biti deo Festivala autorskog filma u Beogradu.

„Čestitam Festivalu na naporu koji su uložili da bi se 26. izdanje Faf-a održalo“, rekla je Katrin.

Ovogodišnji program „Randevu“ održaće se od 30. novembra do 2. decembra, u organizaciji Francuskog instituta, ACID-a – francuskog udruženja za promovisanje i prikazivanje nezavisnog filma, Filmskog centra Srbije i MegaCom Filma.

Francusko-srpski filmski susreti će se, zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti dolaska gostiju, održati u potpunosti onlajn. Reditelji i producenti iz obe zemlje vodiće diskusije na temu aktuelnih okolnosti – kako snimiti film tokom pandemije.

U okviru Festivala biće prikazano 19 francuskih filmova, među kojima i izbor ACID-a. Francuski filmovi će se prikazivati u sklopu programa „Bande à part“ i „Cinéfondation“.

„Program „Bande à part“ predstavlja prostor za formalno i politički najradikalnija dela autorske kinematografije. To je prostor za smele, vizionarske i nezavisne glasove koji proširuju okvir onoga što je film. Ove godine će u Bande à part programu biti prikazani novi filmovi Filipa Garela, Hong Sang Sua, Lava Dijaza. Takođe, publika će imati mogućnost da pogleda prvo žensko remek-delo u istoriji filma: Žana Dilman (1974) od Šantal Akerman. Film Šantal Akerman je možda najamblematičniji primer za ideju kinematografije koju „Bande à part” brani”, izjavio je Vladimir Perišić – selektor programa.

„Cinéfondation” je kanska selekcija kratkih studentskih filmova. U toj selekciji su se po prvi put predstavili svetu neki od najznačajnijih savremenih autora: Korneliu Porumboju, Nadav Lapid, Kornel Mundruco i drugi. Festival autorskog filma će na 26. izdanju prikazati nagrađene filmove iz ovogodišnje selekcije.

Osim okruglih stolova i selekcija „Bande à part“ i „Cinéfondation”, na programu su i sadržaji namenjeni srpskim studentima i mladim filmskim stručnjacima, kao što su francuski programi podrške za razvoj i produkciju stranih filmova, stipendija FEMIS, rezidencija pisanja kratkometražnog filma, masterklas na temu dokumentarnog filma, programi finansiranja i distribucije kratkometražnih filmova.

Svi razgovori će se odvijati onlajn, sa simultanim prevodom na srpski i francuski. Budući da je broj učesnika ograničen, svi zainteresovani mogu se prijaviti putem Google formulara koji se nalazi na sajtu Festivala, dok se karte za filmske projekcije mogu kupiti na blagajnama bioskopskih dvorana. Takođe, sve panele i diskusije, publika može pratiti uživo preko YouTube kanala.

Sve informacije o „Randevu” industry programu nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala u posebnom odeljku – „Randevu”.

Program u pdf formatu možete preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala faf.rs.

Podeli:



Preporucujemo