•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Fajterka" najbolji evropski film za mlade

Ostvarenje "Fajterka" (Fight Girl) reditelja Johana Timersa je na svečanoj ceremoniji u Erfurtu, sedištu Evropske filmske akademije, glasovima mladog žirija iz cele Evrope proglašeno najboljim evropskim filmom za mlade, saopštila je Evropska filmska akademija.

Film u holandsko-belgijskoj koprodukciji priča je o dvanaestogodišnjoj devojčici Bo koja se, posle razvoda roditelja, s majkom seli u predgrađe Amsterdama, gde upoznaje nove prijatelje i počinje da trenira kik-boks, za koji se ispostavlja da je vrlo talentovana, i počinje da se priprema za nacionalno takmičenje.

Celodnevni događaj upriličen povodom izbora Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) istovremeno je organizovan u 34 države Evrope, a predstavnici Srbije bili su tinejdžeri i tinedjžerke iz Gornjeg Milanovca.

Na nacionalni žiri Srbije film "Fajterka" takođe je ostavio najjači utisak, pa mu je dodelio 46 poena, dok su preostali nominovani filmovi, "Los Bando" i "Najbolji ortaci", osvojili 35, odnosno 19 poena.

U pauzama između filmskih projekcija, 70 članova žirija, koji su činili učenice i učenici iz OŠ "Desanka Maksimović", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Kralj Aleksandar I", kao i polaznici dečjih radionica Kulturnog centra Gornji Milanovac, aktivno su učestvovali u zanimljivim diskusijama koje je moderirao autorski tandem Dušan Čavić i Dušan Šaponja.

Vrhunac događaja bila je večernja ceremonija tokom koje su mlade prezenterke Ksenija Kozlina, Mia Jeremić i Isidora Lazić putem video-poruke organizatorima u Nemačkoj saopštile rezultate glasanja iz Srbije.

Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije u Srbiji organizivana je u okviru programa Slobodna zona junior, uz podršku Filmskog centra Srbije, a u saradnji sa Kulturnim centrom Gornji Milanovac.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu