•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fanovi „Hari Potera“ oduševljeni turom po setu filmova

Ovih dana kreće još jedna tura u londonskom studiju „Vorner brosa“ pod nazivom "Snimanje Harija Potera". Tako da će grupa zaljubljenika biti u prilici da „uroni“ u avanture tog dečaka čarobnjaka, ali i da vide sve kulise, kostime i scenografiju iz čuvenih filmova.

Tura će voditi posetioce kroz Hogvarts i Diagon ulicu i pokazati im kako je pravljena magija prikazana na velikom ekranu, a sve je to smešteno na 14 000 kvadratnih metara i u predgrađu je Londona. Veruje se da će na turu svakog dana doći oko 5000 ljudi, a ulaznica će za četvoročlanu porodicu biti 83 funte (99 evra), a sve to da bi posetioci videli kako je snimano 8 filmova o Hariju Poteru i šta se sve nalazi na setu nekog filma. Posetioci će prvi put moći da prošetaju Diagonom, ulicom gde su Hari i njegovi drugari kupovali čarobne štapiće, sove i drugi školski pribor. Zanimljivo je i to da je napravljeno oko 3000 štapića za potrebe filmova, a veći broj je slomio glavni glumac u filmu Danijel Redklif, zato što ih je koristio kao štapove za bubanj.

Posetioci će takođe moći da vide trpezariju Hogvartsa, njen pocrneli kamin, kamene životinje na zidovima i klupe. Oni pažljiviji moćiće da vide i crteže koje su mladi glumci urezali na stolove uz blagoslov producenata koji su želeli da sve izgleda što je autentičnije moguće.

U muškoj spavaonici ostali su kreveti namenjeni 11-godišnjem Hariju i njegovim prijateljima. U učionicama i dalje stoje napitci, stotine posuda i flaša na prašnjavim policama duž zidova ispunjene misterioznim tečnostima - zapravo je reč o zapečenim životinjskim kostima i osušenom bilju.

I dok će možda maketa Hogvartsa, koja je korišćena za snimke u eksterijeru, biti razočaranje za one koji su očekivali pravi zamak, bogatstvo detalja je impresivno. Svi zidovi ručno su radjeni, a preko 300 optičkih kablova korišćeno je za similaciju baklji i fenjera.

Tura pruža i uvid u specijalne efekte koji su dali toliku moć Hariju Poteru i njegovim kolegama.

Britanska štampa podeljena je po pitanju nove atrakcije, sada kada je Roulingova prestala da piše knjige o Hariju, a filmska saga završena. Mnogi mediji komentarišu o visokoj ceni ulaznice i suvenira, uključujući 500 funti za repliku Dambldorovog plašta.

Ali obožavaoci su oduševljeno reagovali na vesti o novoj turi, i svi vikendi su u naredna tri meseca već rasprodati.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu