•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fanovi u Japanu mogu da biraju hoće li da gledaju 'The Last Jedi' iz perspektive svetle ili tamne strane

Fanovi Star Warsa u Japanu imaju priliku da uživaju u 4DX verziji poslednjeg nastavka ovog filma "The Last Jedi" i to na način da izaberu hoće li film da gledaju iz perspektive svetle strane sile, ili iz tamne.

Kako prenosi Hollywood Reporter, koristeći dostupnu 4DX tehnologiju, japanski bioskopi daju svojim gledaocima mogućnost da odluče žele li da gledaju "The Last Jedi" iz perspektive Rebela ili New Ordera.

Zvukovi svetlosnih mačeva, kako javljaju, razlikuju se za gledaoce u zavisnosti o tome jesu li izabrali svetlu ili tamnu stranu, a isto tako se razlikuju scene interijera pobunjeničkih i imperijalnih brodova po tome na koji način će sama dvorana stvoriti atmosferu specijalnim efektima.

4DX je tehnologija koja je sve rasprostranjenija u svetskim bioskppima, a njen vlasnik je južnokorejska kompanija CJ 4DPLEX. Japan je prvi počeo da uvodi 4DX u svoje bioskope i trenutno su jedna od zemalja s najviše 4DX bioskopa. Upravo zato je CJ 4DPLEX ovu ideju ponudio japanskoj podružnici Disneyja.

U Japanu je "The Last Jedi" dosad zaradio 59 miliona dolara, što je tek delić ukupne svetske zarade od 1,3 milijarde dolara. Za pretpostaviti je da će ova nova 4DX ponuda predstavljena gledaocima, Disneyju doneti dodatnu zaradu.

Ukoliko se ta pretpostavka pokaže tačnom, moguće je da će se uskoro slična iskustva moći da dožive i u evropskim bioskopima.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu