•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Faruk Begoli (1944 - 2007)

Faruk Begoli (Peć, 14. februar 1944 - Priština, 23. avgust 2007) je bio jugoslovenski filmski i televizijski glumac.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnoj Peći. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1966. godine. Bio je profesor glume na Akademiji umetnosti u Prištini, a kada se nastava na albanskom jeziku izdvojila, i on je, zajedno s Enverom Petrovcijem, nastavu prebacio u prostorije Pozorišta mladih, gde su istovremeno 1990. godine formirali i pozorište na albanskom „Dodona“, angažujući u njemu studente. No, to mu nije smetalo da pozorište sarađuje s Pokrajinskim narodnim pozorištem koje je bilo pod ingerencijom Ministarstva kulture Republike Srbije.

U jugoslovenskoj kinematografiji ostvario je značajne uloge u mnogim filmovima, najpoznatije uloge ostvario je u filmovima Puriše Đorđevića ratne trilogije San, Jutro i Podne.

Filmografija:
1960.-te
1966. Pogled u zjenicu sunca
1966. San
1967. Deca vojvode Šmita
1967. Jutro
1968. Vuk sa Prokletija
1968. Operacija Beograd
1968. Brat doktora Homera
1968. Podne
1969. Sarajevski atentat
1969. Bitka na Neretvi
1969. Moja strana sveta

1970.-te
1970. Naši maniri
1970. Zid i ruža
1970. Rekvijem
1970. Draga Irena!
1970. Prva ljubav
1972. Valter brani Sarajevo
1973. Hleb
1974. Valter brani Sarajevo (TV serija)
1974. SB zatvara krug
1974. Derviš i smrt
1974. Crveni udar
1975. Pavle Pavlović
1975. Dole sa oružjem
1975. Sinovi Voja
1976. Vrhovi Zelengore
1976. Čuvar plaže u zimskom periodu
1978. Stići pre svitanja

1980.-te
1982. 13. jul
1982. Nepokoreni grad
1983. Mahovina na asfaltu
1983. Timočka buna
1983. Idi mi, dođi mi
1983. Dani AVNOJ - a (TV serija)
1984. Proka
1984. Opasni trag
1985. Crvena baraka
1985. Učini to svojski
1987. Vuk Karadžić (TV serija)
1988. Azra
1988. Kuća pored pruge

1990.-te
1991. Noć u kući moje majke
1991. Operacija Cartier
1991. Srčna dama
1992. Bulevar revolucije

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Odbrojavanje do Dana zaljubljenih je slađe uz romantične...
OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
Jelena Gavrilovic izazvala veliku paznju na premijeri svog...
52. FEST U CINEPLEXXU
CINEPLEXX VAM POKLANJA PUTOVANJA U NAJROMANTIČNIJE GRADOVE...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara
CINEPLEXX NIŠ BIOSKOP VAM POKLANJA PUTOVANJE U LISABON
Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....