•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festival LIFFE - Miloš Biković: „Na LIFFE-u sam osetio potrebu publike za kvalitetnim sadržajem“

Proteklo, prvo veče 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u sredu, 18. septembra obeležili su filmovi „Balkanska Međa“ Andreja Volgina i „Ti imaš noć“ čiji je autor Ivan Salatić gost festivala, dok je glumac Miloš Biković, na tribinskom programu „U krupnom planu“, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC.

Miloš Biković koji je sinoć svečano otvorio 12. LIFFE festival na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na utiske povodom festivala: „U osnovi festivala je ono što je nevidljivo i što se teško može definisati, a to je ta magija živog kontakta, neka iskra koja je neophodna festivalu da bi bio živ, čak i kada govorimo o festivalima koji imaju velike budžete i glamurozne goste. Ako nema te iskre i te strasti, festival je mrtav. Ja sam sinoć osetio tu energiju i potrebu kod publike za kvalitetnim sadržajem, i mislim da je zbog toga ovaj festival tako uspešan. Svakako da iza toga postoji i veliki rad, ali mi je veoma drago što je Leskovac pokazao toliko visok nivo kulture, posebno kada imamo u vidu prethodni period u kojem je Srbija imala jednu dekadenciju i pad kad je u pitanju kultura.“

Miodrag Radonjić, glumac i ko-producent filma „Balkanska međa“ koji je sinoć prikazan nakon svečane ceremonije otvaranja, istakao je uspešnost festivala i potrebu da se on razvija i raste iz godine u godinu. „Meni je ovo druga godina zaredom da sam gost na festivalu LIFFE i drago mi je da vidim da se festival razvija i kreće se u pravcu u kojem će postati jedan od najznačajnijih u regionu uskoro“, zaključio je Radonjić.

Biković i Radonjić govorili su o nastavku filma „Južni vetar“ i istoimene serije čije se prikazivanje očekuje na jesen 2020. Glumci su tom prilikom rekli da im serija dozvoljava više dramaturškog prostora da naprave kvalitativan skok i da će se umesto dosadašnje priče o kriminalu, u seriji dotaći i ozbiljne kritike i dijagnoze društva. Među novim glumcima koji će se pojaviti u seriji su Miki Manojlović, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubomir Bandović, Ivan Mihajlović, Vuk Kostić, Tamara Krcunović, Mladen Sovilj, Aleksandar Gavranić i drugi.

Publika će večeras, u četvrtak 19. septembra, u Takmičarskom programu moći da pogleda filmove “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” (Bioskop LKC, 19:30); Glumim, jesam (Narodno pozorište, 19h); “Sam samcat” (Bioskop LKC, 21:30); i “Kralj Petar Prvi” (Narodno pozorište, 21h), koji je ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar. U programu Studentski film, od 23h u Bioskopu LKC će biti prikazani studentski filmovi iz BiH i Slovenije.

U pratećem programu u Leskovačkom kulturnom centru, biće održana promocija monografije “Nebojša Glogovac” autorke Tatjane Nježić i otvaranje istoimene izložbe Maje Medić. U Bioskopu LKC će se, u okviru programa “U krupnom planu“, publici obratiti popularni hrvatski glumac Goran Bogdan.

Foto: KomunikArt

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...