•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filip Šubarić – glumac šeste festivalske večeri

Niška publika nagradila je nakon Denisa Murića još jednog dečaka – glumca. Najviše glasova publike šeste festivalske večeri dobio je Filip Šubarić, za ulogu u filmu „Enklava“, filmu koji je poučna priča o ljubavi i praštanju.

Iako je još dečak, koji prvi put igra u film,u uz već poznate i iskusne glumce kao što su Anica Dobra, Nebojša Glogovac, Goran Radaković, Miodrag Krivokapić i drugi, Filip Šubarić je ispunio svoj zadatak sa uspehom. Uz pomoć reditelja i čitave ekipe, među kojima je i Denis Murić, uspeo je da nam dočara priču o ljubavi i praštanju, priču o životu u enklavi.

„Ja u ovom filmu ustvari nisam radio kao glumac, zato što sam ja to doživeo. Sve sam već znao i doživeo. Znam kako je bilo na Kosovu. Sada nije kao pre, bilo je pucnjave i svega, sada je dobro. Nema više svađa između Srba i Albanaca“, kaže Filip.

U filmu, uz mnogo peripetija, jedan 80-ogodišnji starac biće ipak sahranjen zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto naizgled nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani. Ulogu tog srpskog dečaka Filip je dobio na kastingu, na Kosovu, jer je reditelj Goran Radovanović i želeo da deca u filmu budu upravo sa tog područja.

„Goran je išao po školama, po enklavama na Kosovu. Pronašao je nas 20-oro, a nas četvorica smo prošli na kastingu“, kaže Filip.

Sa svima je, kaže odlično sarađivao, ali mu je najveća podrška bio Miodrag Krivokapić, koji igra sveštenika.

„Pomagali su mi i Anica i Glogovac, ali najviše Krivokapić. Sa njim sa imao najviše scena i najviše smo i radili zajedno“, ispričao je u studiju City radija na Letnjoj pozornici, Filip Šubarić.

I Filip, baš kao i Denis Murić, koji u ovom filmu igra dečaka – Albanca, želi da postane glumac i posle škole upiše Akademiju. Do tada će kaže da uči i igra u školskim predstavama, a ako opet usledi poziv za ulogu deteta na filmu, rado će prihvatiti.

Filip je bio presrećan zbog učešća na Festivalu u Nišu, i iako je bio i u Moskvi i na još nekim festivalima, gde je film i nagrađivan, bio je veoma iznenađen koliko je ljudi došlo da vidi film, i iskreno zadivljen Letnjom pozornicom, ambijentom i atmosferom u punoj Tvrđavi.

Razgovore sa glumcima svake večeri uživo iz studija City radija na Letnjoj prozornici u Tvrđavi omogućili su Emax Fashion i DM drogerije.

Website:radiocity.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...