•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film ‘Dnevnik mašinovodje’ srpski kandidat za Oskara

Film “Dnevnik mašinovodje” reditelja Miloša Radovića kandidat je Srbije za 89. nagradu Oskar u kategoriji dugometražni igrani film sa van engleskog područja, odlučila je srpska Akademije filmske umetnosti i nauke a saopštio distributer Art Vista.

Taj film je, posle tajnog glasanja članova stručnog odbora Akademije pobedio u selekciji pet domaćih ostvarenja, a što je organizovano u skladu s Pravilima američke i Pravilnikom srpske akademije.

Radovićev film je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima, a glavni junak je Ilija (Lazar Ristovski), šezdesetogodišnji mašinovodja, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere.

Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korać) priprema se da nastavi porodičnu tradiciju, a Ilija ga upoznaje s poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

Film je snimljen u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Djuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Beogradska premijera biće održana 14. septembra u Centru “Sava”, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....