•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Džonija Depa kandidat za nominaciju za Oskara

Proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, pokušaće da sa svojim prvim ostvarenjem na engleskom jeziku dođe do nominacije za Oskar. U njegovom filmu “Čekajući varvare”, glavne uloge poverene su glumcima Džoniju Depu i Robertu Patinsonu, kao i Oskarovcu Marku Rajlansu.

Radnja filma se odvija na granicama izmaštanog orijentalnog carstva, a u fokus stavlja večno pitanje odnosa starosedelaca i osvajača, “napredne civilizacije” i “varvara”. U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep), koji svojom brutalnošću prema okolnim narodima, u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.

Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Iervolino Entertainment, ove godine je ostvario saradnju sa Archangel Digital Studios Miloša Bikovića, pa je u planu da se snime razna TV i filmska ostvarenja.

“Čekajući varvare smo napravili između 2018. i 2019. godine. Mislim da je to veoma poseban film jer je zasnovan na jedinstvenoj istoimenoj Kucijevoj knjizi. Nije ga bilo jednostavno napraviti zbog finansija, distribucije itd. Budžet za film je iznosio 18.5 miliona eura što nije velika suma. Snimali smo ga na relaciji Maroko-Italija”, istakao je Andrea Iervolino i dodao:

“Ovo je vanvremenska priča, a motivaciju, zbog koje sam ušao u projekat, našao sam u poruci knjige da nas strah može kontrolisati. Strah može učiniti da uradimo stvari koje inače ne bismo želeli. U filmu shvatate da je taj strah veštačke prirode, jer ga je neko stvorio kako bi kontrolisao druge”.

On je dodao da je knjiga objavljena 1980. godine, a da je njena poruka i dalje u potpunosti aktuelna.

“Trenutno smo u procesu nominovanja filma za Oskara, a iako je u potpunosti snimljen u italijanskoj produkciji, zvanični jezik filma je engleski i to mu daje mogućnost da bude kandidovan u glavnoj kategoriji. Sada nam samo ostaje da svetu dokažemo da su “Varvari” dovoljno specijalni i drugačiji, te stoga i dostojni ove prestižne nagrade”, kazao je Andrea.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...