•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Darka Bajića Ime naroda na svečanom otvaranju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE

Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE biće svečano otvoren 25. septembra u Narodnom pozorištu Leskovac projekcijom filma „Ime naroda” našeg proslavljenog reditelja i umetničkog direktora LIFFE-a Darka Bajića. Ovo ostvarenje, snimljeno u produkciji kuće Zillion Film i uz pokroviteljstvo Vlade AP Vojvodine, istorijska je saga o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada i jednom od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka. U filmu rađenom po scenariju Milovana Vitezovića, glavnu ulogu igra Ljubomir Bandović, dok su u ostalim ulogama Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Ana Franić, Andrija Kuzmanović, Milutin Mima Karadžić, i mnogi drugi. “Ime naroda” stiže u Leskovac nakon premijernog prikazivanja na Festivalu evropskog filma Palić i projekcije na zatvaranju Dunav Festa u Smederevu.

Povodom ovogodišnjeg izdanja festivala LIFFE i specifičnosti organizacije u uslovima pandemije, umetnički direktor Darko Bajić je izjavio: „Napravili smo program koji obuhvata najnovije premijere u bioskopima, ali program koji je mnogo, mnogo bogatiji nego prethodnih godina, a koji će se naći i na onlajn platformi. Imaćemo eminentne goste festivala i ne samo reditelje, nego i glumce. Mislim da će to biti bogat program, koji će u epicentar Leskovca opet dovesti eks-jugoslovenski prostor”. Bajić je naglasio i da će onlajn platforma biti dostupna za gledanje na čitavom prostoru balkanskog regiona.

O ovogodišnjim članicama žirija on je rekao: „Ove godine su tu dve dame – Teona Mitevska i Maja Miloš, koje su bile oduševljene pozivom. Jednostavno, zaželele su se dobrog filma i bilo im je izuzetno drago što će mnogo njihovih poštovanih kolega biti u konkurenciji. Biće im težak posao, ali će uživati u tome. Na kraju krajeva, to je prilika da vidimo kako će dve izuzetno talentovane evropske rediteljke raspodeliti svoje mišljenje o filmovima”.

Trinaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn. Tokom pet festivalskih dana, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi.

Foto: LIFFE promo, uz dozvolu za objavljivanje.
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...