•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Dnevnik ratnog hirurga" nagrađen "Zlatnim vitezom"

Film "Dnevnik ratnog hirurga" autora Siniše Grabeža rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske proglašen je za najbolji kratkometražni dokumentarni film 29. Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez", koji je ove godine održan u Sevastopolju.

Film je posvećen ratnom hirurgu dr Miodragu Laziću kojeg su nazivali ocem urgentne medicine, a u Republici Srpskoj stekao je status legenedarnog hirurga, spasivši mnoge života tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Legendarni hirurg je preživio rat, ali ne i bitku protiv virusa korona.

Doktor Lazić (65) preminuo je 14. aprila u Nišu od posledica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

U programu filmskih projekcija Festivala predstavljeno je više od 200 takmičarskih i netakmičarskih igranih, dokumentarnih, animacionih, studentskih, debitantskih i dečjih filmova iz 21 zemlje svijeta, prenosi RTRS.

"Zlatni vitez" jedan je od najznačajnih filmskih festivala koji, između ostalog, organizuje Ministarstvo kulture Ruske Federacije, a čiji su pokrovitelji predsednik Rusije Vladimir Putin, ruska Duma, te patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

Ovogodišnji festival posvećen je 75-godišnjici Velike pobede.

Podeli:



Preporucujemo