•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Grejs od Monaka' otvorio festival u Kanu

Najcenjenija, i iz godine u godinu najglamuroznija filmska smotra na svetu, Međunarodni filmski festival u Kanu, 67. po redu, otvoren je premijerom filma 'Grace of Monaco' (Grejs od Monaka).

Sreća u nesreći je to što je film „Grace of Monaco“ reditelja Olivijea Dana otvorio festival kao film van takmičarske selekcije, jer bi se verovatno našao na začelju kolone filmova koji se takmiče za Zlatnu palmu, jednu od najprestižnijih filmskih nagrada.

Ako je verovati prvim reakcijama kritike, biografski film o princezi Grejs od Monaka samo je nastavio tradiciju sve češćih raskošnih holivudskih biografskih drama koje nisu vredne gledanja.

„Da li je uopšte moguće napraviti tako dosadan film od tako bogatog, sočnog, tračerskog materijala? Izgleda da jeste“, zaključuje u svojoj prilično negativnoj recenziji filma Stiven Dalton (Hollywood Reporter).

Film o legendarnoj filmskoj divi Grejs, čija je slava porasla i nakon što je postala princeza kneževine Monako, prerastajući u legendu nakon njene tragične smrti nije uspeo da zadovolji ukus kritike, kao ni gluma Nikol Kidman koja nosi film u glavnoj ulozi.

Tako je samo otvoreno još jedno problematično poglavlje filma, koji muku muči poslednjih dana sa optužbama na račun svoje istinitosti, dok s druge strane reditelj bitku vodi sa producentima o tome koja će verzija filma biti prikazana svetu.

Britanska kritika odmah je uporedila film sa prošlogodišnjim promašajem, filmom o princezi Dajani sa Naomi Vots u glavnoj ulozi. Piter Bredšo (Guardian) piše kako je ovoga puta publika dobila još lošije ostvarenje.

„O ovoj talentovanoj ženi koja je odlučila da izvuče najbolje iz bezizlaznog, nesavršenog braka u koji je bila zarobljena, mogao je da se snimi zanimljiv, složen film. Ali takav film bi trebalo da prestane da se klanja svima i ozbiljno da razmisli o svojoj glavnoj junakinji“, navodi Bredšo.

Nekoliko sati pre početka festivala dugačkim crvenim tepihom defilovale su brojne svetske zvezde. Francuska glumica Odri Totu poznata po filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen", koja je prošle godine bila domaćica festivala, prva je stigla u Kan gde će mesto domaćina ove godine prepustiti glumcu Lamberu Vilsonu.

Očekuje se da će crvenim tepihom narednih dana proći brojne zvezde među kojima su Sofija Loren, Katrin Denev, Marion Kotijar, Kventin Tarantino, Silvester Stalone, Harison Ford, Arnold Švarceneger, Hilari Svonk, Tomi Li Džouns, Kirsten Stjujart, Rajan Gosling...

Žiri ovogodišnjeg festivala je u znaku žena, a predvodi ga novozelandska rediteljka Džejn Kempion. Osim nje u žiriju su još četiri žene: glumice Karol Buke (Francuska), Lejla Hatami (Iran) i Jeon Do-jeon (Južna Koreja) i reditelja Sofija Kopola (SAD). Ostatak članova čine glumci Vilijam Dafo (SAD) i Gael Garsija Bernal (Meksiko) i reditelji Džija Džanke (Kina) i Nikolas Vinding Refn (Danska).

Website:cafe.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...