•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Lica Lafore' nagrađen u Sevastopolju

Na 27. međunarodnom filmskom festivalu "Zlatni vitez", koji je održan u Sevastopolju od 22. do 31. maja, dokumentarni film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske dobio je diplomu "Zlatni Vitez".

U obrazloženju žirija navodi se da film "Lica Lafore" širokim spektrom filmskog jezika otkriva važnu temu u kojoj se kroz žrtvu snažno uzdiže ideja humanosti.

Gran-pri festivala i statuu "Zlatni vitez" osvojio je Mel Gibson sa filmom "Po sopstvenoj savesti".

Ove godine na festivalu je učestvovalo 137 filmova iz 28 zemalja, a žirijem je predsedavao proslavljeni srpski režiser Goran Paskaljević.

Organizatori festivala su Ministarstvo kulture Ruske Federacije, Ministarstvo Ruske Federacije za vanredne situacije, Savez filmskih radnika Rusije i Nacionalni filmski centar Ruske Federacije.

Pokrovitelji "Zlatnog viteza" od osnivanja do danas su patrijarh moskovski i cele Rusije, predsednik Ruske Federacije i Parlament Rusije.

Nakon Sevastopolja, film "Lica Lafore" očekuju projekcije u Grčkoj, kao i u Sjedinjenim Državama.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila