•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film MARE u bioskopima od danas

Nagrađivani film MARE švajcarske rediteljke Andree Štake počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od danas, 27. maja. Glavne uloge u filmu tumače Marija Škaričić, Goran Navojec, Mirjana Karanović i Mateusz Kosciukiewicz.

Hrvatsko-švajcarski film Mare rediteljke i scenaristkinje Andree Štake doživeo je svetsku premijeru prošle godine na Međunarodnom filmskom festival u Berlinu. Marija Škaričić u naslovnoj ulozi dobila je nagradu Srce Sarajeva za najbolju glumicu na Sarajevo Film Festivalu 2020. i posebno priznanje na Pulskom filmskom festivalu. Film je do sada prikazan na više od 30 festivala i dobio još nekoliko nagrada.

Film prati Mare, lepu ženu u svojim četrdesetim godinama, koja živi u malom dalmatinskom mestu u blizini aerodroma, a nikada nije letela avionom. Posao je ostavila kad se udala da bi se posvetila mužu i deci i sada kao majka troje tinejdžera ponekad se oseća kao stranac u sopstvenom domu. Iako voli svoju porodicu, žudi za promenom i posmatra avione kako lete iznad nje. Kada se u susednu kuću useli stranac, njena svakodnevnica će se ozbiljno promeniti, a ceo njen život biće stavljen na probu.

Marija Škaričić, po kojoj je rediteljka i pisala scenario za film, pozvala je publiku da pogledaju film uz poruku: “Ovo je film o jednoj ženi, o njenim traganjima, otkrićima, pitanjima nedoumicama, veseljima, radostima, tugama, svakodnevnici, film o jednom životu. Drago mi je da smo snimile ovaj film, mislim da se Andrea uspela izraziti onako kako je želela i sretna sam što sam imala priliku pridoneti tome. Ono čime se ona bavi je vrlo suptilno i intimno, to su pitanja i porivi koji se često doživljavaju kao luksuz, jer 'pa šta ti fali? sve imaš!".

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...