•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Maje Novaković 'A sad se spušta veče' osvojio još dve festivalske nagrade

Maja Novaković i ostatak autorske i ekipe saradnika već višestruko nagrađivanog kratkog dokumentarnog filma „A sad se spušta veće“ dobili su još dva, najnovija festivalska odličja – Nagradu za najbolju fotografiju na Filmskom festivalu Nevada City i Nagradu za najbolji film međunarodnog takmičenja filmskih škola Pobedili Vmeste. Ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, prethodno je osvojio 6 nagrada na 15 filmskih festivala. Sledeće prikazivanje filma zakazano je za Festival evropskog filma Palić, koji se ove godine održava od 12. do 18. septembra na nekoliko lokacija na Paliću i u Subotici. “A sad se spušta veće” biće deo selekcije “Eco Dox, posvećene temama izazova očuvanja životne sredine.

Ovo ostvarenje prikazuje život dve bake koje žive izolovano na brdima Istočne Bosne. Priroda je entitet sa kojim bake „pričaju”, osluškuju ga i poštuju. Film ističe nematerijalnu kulturnu baštinu kroz prikaz bajalica i rituala protiv vremenskih nepogoda, grada i oluje. Prikazuje se jednostavnost i čistota njihovog života kao i mukotrpan rad. U svakodnevnim poslovima koje obavljaju razotkriva se i oživljava uzvišenost i tegoba tih aktivnosti. Radnja filma je svakodnevica ili žanr-scene života na selu, koje prikazuju brižnost i bliskost baka, kako u njihovim uzajamnim odnosima, tako i u odnosu prema prirodi.

Foto: FCS promo.
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...