•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević: Napravili smo film koji je odraz jednog vremena

U četvrtak, 25. novembra u Kombank dvorani održana je konferencija za medije povodom predstojeće premijere novog filma Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek”, zakazane za utorak 7. decembra u Kombank dvorani (20:30) i bioskopu Cineplexx Galerija (19:30). Prisutnima su se obratili reditelj i scenarista filma Dušan Kovačević, glumci Andrija Milošević, Branka Katić i Vojin Ćetković, muzički umetnik Lena Kovačević i producent filma Miroslav Mogorović.

Lena Kovačević, koja u filmu tumači ulogu pevačice Izabele, govorila je o svojim utiscima o ovom ostvarenju: “Čini mi se da sam gledala film već deseti put. Toliko mi se sviđa što svaki put čujem nešto novo, vidim nešto novo, i uživam u njihovoj glumi. Zaista je bilo divno raditi u ovo poprilično strašno vreme”.

Branka Katić, koja u filmu tumači rolu Ane, supruge glavnog junaka Milana, o radu sa Dušanom Kovačevićem i glumačkom ekipom rekla je: “Čast i zadovoljstvo je imati priliku da radiš po scenariju Duška Kovačevića, pa još i u njegovoj režiji. Lepo smo se družili na snimanju. Imali smo tu privilegiju da budemo sa Lanetom Gutovićem, koji je odigrao malu ali divnu ulogu. Moja uloga u filmu je možda nekako najnormalnija, od svih likova. Imali smo priliku sa Duškovim tekstom da nađemo momente, da vezemo sitan vez“.

Andrija Milošević će se gledaocima predstaviti u ulozi negativca Mome Mraka, a o svom iskustvu rada na filmu “Nije loše biti čovek” je rekao: “Presrećan sam što sam radio sa ovom fenomenalnom ekipom sjajnih glumačkih zvezda, a posebno sa Duškom. Na neki način meni je ovo nagrada za moj dosadašnji rad. Za mene je ova uloga bila nešto stvarno specifično. Pratio sam Duška sve vreme, bukvalno svaki njegov gest i pokušavao da uhvatim sve nijanse“.

Vojin Ćetković, nosilac glavne uloge profesora klavira Milana, govorio je o svojim glumačkim izazovima na ovom filmu: “Pre svega, veliki je izazov bio izgovoriti rečenice koje sam pisao ne znajući za Duškov scenario. On je pročitao neki moji intervju, nešto što sam pisao i što je bilo jako lično. Kada sam video njegov scenario, te rečenice su bile skoro iste kao one što sam ih ja pisao. Tako da je bilo teško, jer sam ovaj scenario i ovu priču shvatio vrlo lično”. O radu sa glumačkom ekipom na filmu, Ćetković je dodao: “Teško je skupiti glumce moje generacije, svi su negde drugde osim ovde. Kad god vidim nekoga ko je moj vršnjak, to mi izazove posebnu vrstu emocije. Drago mi je što cela ta, moja generacija, nosi ovakav film”.

Dušan Kovačević, reditelj i scenarista filma “Nije loše biti čovek”, o svom novom ostvarenju je rekao: “Čini mi se da smo napravili film koji je odraz jednog vremena, i koji je jedna slika takozvanog običnog života, sa neobičnim događanjima. U principu, sve što sam radio je na nekakav način paranormalno, jer naš život nije normalan. Moje viđenje sveta uvek je bilo pomalo sumnjičavo i nije bilo egzaktno, uvek je bio nekakav znak da postoji još jedan paralelni svet koji ne možemo ili ne želimo da vidimo. Kada to pričam, govorimo o nečemu što je jako bitno, a to su božja stvorenja koja nas okružuju – ptice, životinje, drveće, sve što čini lepši deo ove planete. Ovo je nekakva vrsta moje zahvalnosti i posvete svim tim divnim stvorenjima s kojima sam odrastao, od ranog detinjstva”.

U filmu “Nije loše biti čovek” radnja prati Milana (Vojin Ćetković), profesora klavira, pet godina nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima nestao njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić). Milan odlučuje da konačno sazna šta se dogodilo sa Belim i razreši ovu misteriju. Ne nalazeći razumevanje i podršku kod porodice i prijatelja, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Uz Vojina Ćetkovića i Gordana Kičiča, renomiranu ekipu glumaca čine Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Film je okupio i druge cenjene autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn i Terminal 3 i u koprodukciji sa Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra. Distribucija: MCF Megacom Film.

Foto: Dunja Dopsaj

Novi trejler za film:

Spot za numeru iz filma “Lepe laži”:

Podeli:



Preporucujemo