•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Prohujalo s vihorom" skinut sa platforme HBO Maks

Film "Prohujalo s vihorom" skinut je s programa HBO Maks nakon zahteva da se ukloni zbog toga što prikazuje "etničke i rasne predrasude koje su tada bile pogrešne, a i danas su".

Rečeno je da će film biti vraćen na tu platformu, ali nije precizirano kada, uz opasku da će to uključiti i diskusiju o njegovom istorijskom kontekstu, preneo je BBC.

Radnja filma se dešava tokom i posle Američkog građanskog rata i već dugo je na meti kritika zbog toga što prikazuje ropstvo.

Zasnovan na romanu Margaret Mičel, u filmu se pojavljuju robovi koji su, čini se, zadovoljni svojim statusom i koji ostaju odani svojim bivšim vlasnicima i nakon ukidanja ropstva.

"Prohujalo s vihorom" je, inače, dobio 10 Oskara i do danas je film sa najvećom zaradom svih vremena, a Hati Mekdaniel je postala prva crna glumica koja je nominovana i osvojila Oskara za svoju ulogu sluškinje Mami.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...