•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Toma" u Nišu: Duh naše muzike i naših ljudi

Publika u Nišu doživela je na izrazito emotivan način film "Toma" Dragana Bjelogrlića koji je svoju srpsku premijeru imao sinoć na niškoj Tvrđavi na otvaranju fetivala "Filmski susreti".

Nakon projekcije filmske storije o najvažnijim momentima iz života i karijere najpoznatijeg jugoslovenskog boema, pevača narodne muzike Tome Zdravkovića, ljudi su s pomešanim osećanjima izlazili iz niške Tvrđave.

Neretko ženama su iskrile suze u očima.

"Film 'Toma' predstavio je duh naše muzike i naših ljudi. Plakali smo i smejali se tokom projekcije... Bilo nam je lepo da vidimo te izvanredne glumce kao što su Andrija Kuzmanović i Milan Marić... Predivan je film", kazala je Tanjugu gospođa sa suzama u očima.

Da je "Toma" verovatno film godine u domaćoj kinematografiji misli i još jedna gospođa koja je sa posebnim uzbuđenjem sinoć izašla sa niške Tvrđave.

"Pogodili su Tomin život... Predstavili su emociju iz njegovih pesama... Čestitam svima koji su učestvovali u nastajanju ovako posebnog filma", kazala je gospođa uz širok osmeh.

S njom se slaže njena prijateljica, koja ističe da bolji film nije mogao da otvori festival "Filmski susreti".

"Film 'Toma' je o svima nama. To je idealno ostvarenje za otvaranje festivala u Nišu za koji sve Nišlije žive", kazala je gospođa.

Film "Toma" je ispraćen ovacijama na svetskoj premijeri u Sarajevu 20. avgusta i sinoć na srpskoj premijeri u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...