•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film ’Dragon's Lair’ stiže na Netflix, glavnu ulogu dobio Ryan Reynolds

Možda se čini da je to trebalo da se dogodi pre nekoliko godina, ali, Ryan Reynolds je imao samo 6 godina kada je Dragon's Lair stigao u svet arkadnih video igara. Avanturistička igra Laserdisc-a dobija dugoročnu filmsku adaptaciju lјubaznošću Netflix-a i zvezde Deadpool-a.

Hollywood Reporter je objavio da je Netflix zaklјučio ugovor za prava na igru i da je Reynolds buduća zvezda projekta i lјubazno je promovisao njegovu produkcijsku kuću, Maximum Effort. Don Bluth, bivši Disney-ev animator koji je i dizajnirao i ilustrovao originalnu igru, takođe je naveden kao producent.

Bluth i partner Gary Goldman, 2015., okrenuli su se Kickstarter-u i Indiegogo-u kako bi prikupili novac za adaptaciju njihove igre na velikom platnu, ali su bili neuspešni. Igra se pomenula u prvoj epizodi Netflix-ove Stranger Things 2 u 2017. godini.

Na scenariju su radili Dan i Kevin Hageman, koji su se svojevremeno udružili za The Lego Movie 2014. godine. Netflix-ov Dragon’s Lair je akcija sledeća zajednička adaptacija.

Dragon's Lair predstavlјen je 1983. godine, izbacujući privlačan Laserdisc žanr za još uvek naraštajuću arkadnu scenu. U njemu igrači koriste pravovremene komande džojstika i dugmića da bi pravilno upravljali junakom igre a to je Dirk the Daring, a koji se izvlači iz različitih zamki i zaseda unutar misterioznog zamka. Dirk na kraju postiže njegov cilј, a to je da spase pohotnu princezu Daphne iz zaroblјeništva u jazbini zlog Singe-a.

Ako se pitate, sve scene u Dragon's Lair se nadovezuju na crtani film dugačak oko 10 minuta.

Iako su vizuelno impresivne i prepune nostalgije pop kulture, igre Laserdisc-a nisu se baš primile. Sledio ga je Cinematronics-ov Space Ace (koji je takođe producirao Bluth) 1984. godine, a Stern Electronics je 1983. čak isporučio Cliff Hanger - igra Laserdisc zasnovana na dva filma Lupin III. Inače, vreme i produkcija koja je potrebna za ove igre, a da ne kažemo da su njihove igrače skupo koštale, ograničili su širenje žanra.

I sledeći projekat Reynolds-a je film baziran na tematskoj video igri: Free Guy - Reynolds-ov glavni lik je beznadežni NPC u svetu igre Grand Theft Auto, koji počinje da uzvraća udarac. Planirana je premijera u julu, ali kao i kod većine filmova trenutno, premijera će biti naknadno objavljeni.

Podeli:



Preporucujemo