•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka festivala

Kanadski film “Skoči, dušo” reditelja Fila Konela zatvoriće ovogodišnje, trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, 12. decembra nakon svečane ceremonije dodele nagrada u 21h, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. U ovom ostvarenju svoju poslednju ulogu ostvarila je oskarovka Kloris Ličman, a u glavnim ulogama su još Tomas Daplesi, Linda Keš i Džejn Istvud.

Film “Skoči, dušo”, prati Rasela, glumca koji je postao dreg kraljica. Napola pripremljen pred ogledalom u svlačionici u zadnjem delu užurbanog gradskog gej bara, glavni junak koji se bori da pronađe sebe dobija strašni ultimatum. Savladan neodlučnošću, beži u kuću svoje bake na selu. Tamo zatiče podrugljivu Margaret u naglom propadanju. U savršenom, iako nesigurnom, rešenju za oboje, on se useljava da je zaštiti od njenog najvećeg straha – lokalnog staračkog doma.

Merlinka se ove godine održava od 9. do 12. decembra u Domu omladine Beograda pod sloganom “Festival 13”, a tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Festival će otvoriti američki film Labudova pesma koji je režirao Tod Stevens, sa Udom Kirom, Lindom Evans i Dženifer Kulidž u glavnim ulogama. Film je nagrađivan na filmskim festivalima u Monte Karlu, Njujorku, Torinu, itd. Među odabranim filmovima su i francuski „Kroz Pariz“, brazilski predstavnik za nagradu Oskar „Privatna pustinja“ sa Kanskog festivala stiže francuski film “Bruno Reidal – Ispovest ubice”, a na festivalskom repertoaru će biti i rekordnih 11 ostvarenja autorki i autora iz Srbije.

Merlinka festival u Novom Sadu održava se od 10. do 13. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Podeli:



Preporucujemo