•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film „Vojvoda” Rodžera Mičela na zatvaranju Festivala evropskog filma Palić

Poslednjeg, sedmog festivalskog dana, u petak 23. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazan film „Vojvoda” Rodžera Mičela , dok će u selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će biti prikazani filmovi „Duhovi” turske rediteljke Azre Deniz Okjaj (17h), i „Parket” ruskog reditelja Aleksandra Mindadzea (19h). Festival će, na Letnjoj pozornici, svečano biti zatvoren dodelom nagrada Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, kao i Specijalne nagrade žirija. Ovom prilikom biće proglašen i najbolji film iz selekcije Paralele i sudari.

Radnja filma „Vojvoda” smeštena je u 1961. godinu kada Kempton Banton, 60-godišnji taksista, krade Gojin portret Vojvode od Velingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Spreman je da vrati platno pod uslovom da Vlada Ujedinjenog kraljevstva više ulaže u fondove za brigu o starima. Ostvarenje „Duhovi” govori o danu u kojem se u celoj zemlji raspada elektrosistem, a četvorica neznanaca iz različitih slojeva društva slučajno se nađu u mreži trgovine drogom po istanbulskim getoima. Film „Parket” prati tvorce legendarnog tango à trois koji se ponovo okupljaju kako bi nastupili 25 godina nakon razlaza. Odlučni da provedu noć kao da nikada nisu ostarili, suočavaju se sa stvarnošću kada u publici ugledaju svoje porodice.

Kao specijalna projekcija, na Letnjoj pozornici na Paliću će u 23h biti premijerno prikazane prve dve epizode nove srpske serije „Kljun“ u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. U fokusu ove serije je Sonja Kljun, ambiciozna detektivka iz Beograda, poslata u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava. Ali kada je istraga odvede na trag ozbiljne zavere, Sonju počinju da proganjaju snovi iz njene traumatične prošlosti, i još strašnije budućnosti.

Selekcija Slovenija u fokusu će od 17 časova u bioskopu Eurocinema u Subotici predstaviti kratki film „Luka Mars” Maura Lainščeka, nakon čega je na repertoaru dugometražno dokumentarno ostvarenje „Muzika je umetnost vremena 3: LP film Laibach” Igora Zupea, koje predstavlja spektakularni portret svetski poznate, kultne grupe industrial muzike i neponovljivog art-koncepta

U okviru selekcije Novi mađarski film, u bioskopu Eurocinema u Subotici u 19h na programu je film “Pena” rediteljke Nore Lakoš, sa glavnom protagonistkinjom Norom koja, nakon ljubavnog brodoloma, otvara pekaru i prodaje pecivo naslovljeno po slavnim neostvarenim ljubavnim parovima iz filmske istorije.

U selekciji Eco Dox, u Art bioskopu Lifka u Subotici, od 17h biće prikazana ostvarenja „Voda života” češkog reditelja Pavela Boreckija i, „Obično čudo-Stublaja” Branka Lazića. U bioskopu Abazija na Paliću, publika će od 15 časova moći da pogleda pet filmova iz selekcije EFA shorts.

Foto: Promo
Podeli:



Preporucujemo