•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmska čokolada voli zvuk klapera - Nevena Šarčević

Glumica Nevena Šarčević, srpski brend, filmsko lice Evrope, dobitnica internacionalne nagrade iz grotla vulkana Vesuvius internarional film festival tvrdi da lavu niko ne može da spreči kao i čist prirodni talenat da izađe; ona ne pestaje da iznenađuje svojom lepotom, kreativnošću, šarmom i novim idejama, stavom i ljubavlju prema njenim saradnicima, film je njena ljubav koji i sama pravi a kada joj neko da ulogu na filmu ili seriji satima vežba kako bi ispred zvuka klapera bila pripremljena, fotogenična je i profesionalno se za određene brendove bavi modelingom, iako je na relaciji Italija- Srbija predaje na Akademiji film

Kako postižete sve to?

- Razvila sam sistem i svoje veze, cene me zbog lojalnosti i korektnosti i sve mogu da završim jednim pozivom a da sedim na terasi na planini ili moru! Nevezano od kancelarije i terenskog posla. Toliko sam radila i pravila svoj put da sada mogu da poslujem na ovaj načun.

Kako to usklađujete sa stalnim zaposlenjem i predavanjem u školi?

- 21.vek je! Još malo će i leteći taxi! A, što ne bih mogla da stignem avionom kad treba i gde treba! Ili drumskim saobraćajem. Nekad uložim više energije ali posle balansiram odlaskom na kratke odmore ili brainstorming izlete van Beograda sa svojim saradnicima!

Već Vas posmatraju kao brend, kako gledate na to?

- Sasvim prirodno! Prirodan sled. To i jeste posledica mog rada.

Šta biste Vi izdvojili kao vašu dobru osobinu?

- To što od ničega pravim nešto.

Jednom ste rekli da iz jednog agregatnog stanja pravite drugo, kako to činite? Kako ste to uspeli?

- Život vas nauči ili ne nauči. Ili ste pobednik ili gubitnik. Iz patnje sam izvukla svakakve neke sastojke koje sam transformisala naravno, u pozitivne stvari.

Da li su vas spoticali u karijeri i kočili?

- I te kako! Počevši od familije koja se uplašila da ću uspeti.

Zapažena je vaša uloga ' doktorke' u 'Urgentnom centru'? Publika bi volela više da vas vidi.

- Drago mi je da je tako. Tu ne odlučujem ja ali drago mi je da sam ispunila onaj segment što je do mene. Gledam takođe, da dam doprinos u sklopu drugih glumačkih aktivnosti koje ne podrazumevaju samo ulogu a spisak tih zanimanja je podugačak u mogućnosti nakon završene Akademije.

Narod nekako podrazumeva samo ako imate uloge u tv serijama i filmovima iako je vaš doprinos srpskoj kinematografiji neprocenljiv time što ste u Rimu na festivalu uvrstili i srpske autore?

- Svakako jeste bitno i ja volim da glumim i volim kad publika primeti moj trud koji sam unela u lik u određenoj seriji. Ali, narod ne može da zna koliko sam ja priznanja dobila u Evropi i koliko je meni bitno to za moju glumačku karijeru da ja sa tim razvijenim kontaktima mogu lepo da funkcionišem.

Vreme će sve pokazati.

Zašto radite internacionalni film?

- Zato što sam stekla poznanstva koje mogu da unovčim, kao i znanje. Kratkometražni film je. Biće domaći i strani glumci. Priča je hvala Bogu, vesela i nema pucanja. Mogu da otkrijem samo da je jedinstvena i ujedinjuje ne razara! A, kad ste me već pitali zašto radim jer u inostranstvu je to normalno da ne kažem moderno, da jedna glumica uradi i sijaset filmova sama što znači da ume da piše, da postavi kadar, da zna da snima, da zna da glumi i sve to upakuje! Time je spremna za rad s rediteljem poznatim u Rimu koji će da je uzme za ulogu. Nije minus ili ne postavlja se pitanje kao kod nas " jesi ti to prešao u druge vode", nije to nikakva druga voda, to je jedan te isti okean. To samo kod nas promaja duva!

Simpatično ste izjavili da je dobro imati muža Italijana a ljubavnika Srbina?

- (Smeh) To mi je predložio ambasador kao izvrsnu opciju. Našalio se.

Možete li nam sad reći da li ste zauzeti?

- Ne iznosim toliko svoj život intimni u javnost. Da, zauzeta sam. A, kada dođe vreme i stamenost za javnost, nije problem, prikazaću.

Šta vam je najbitnije u vezi?

- Ljubav naravno, udobnost podržavanja. Kreativnost i da me neko ne guši jer ja moram sve ovo da uradim i pozavršavam što nije lako a nije ni teško ako se ljudi razumeju.

Da li su čuveni italijanski " mammoni" slični našim balkanskim razmaženim muškarcima od strane majke?

- (Smeh) Nije baš tako! Da, oni su verni svojim majkama, ali poštuju i ženu i sve obaveze vezano za dom. Izuzetaka ima svuda ali kult porodice nije razbijen kao kod nas.

Govorite nemački u remake seriji po Seranovima ' Sindjelićima'? Da li vam je bilo teško da ga naučite?

- Iskreno i nije. Učila sam ga sa koleginicom sa Filološkog i sad sam na nivou A1. To mi je 4 jezik.

Šta za vas znači rečenica "znam jezike"?

- To je individualna stvar koja se zloupotrebljava količinski. Postoje nivoi i sposobnosti za šta se sve koristi.

I dalje online držite časove?

- Svakako. To mi daje ritam a studentima sam zanimljiva.

Vi, kao poznata glumica radite dosta reklama za instagram?

- To je deo posla. Videla sam da je neko iz glumačkog sveta izjavio da smo postali 'oglasna tabla' na instagramu što je donekle tačno ali to nije samo u Srbiji to je svuda! Pogledajte profil Ornelle Muti, poznate italijanske zvezde i videćete da reklamira sve živo ali lepo kroz glumačke zadatke. Da, ja prodajem svoj prostor mada moram verovati u proizvod ili uslugu koju reklamiram. Ahaha,a, a ponajviše u slatkiše koje moram da izbegavam zbog posla a volim ih. Najviše, čokoladu!

Fotografije: Live Production

Podeli:



Preporucujemo