•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmske povrede koje bi vas UBILE

Postoji dobar razlog zbog kog se kaže – Kao na filmu. Neke vratolomije, brutalne povrede i eksplozije iz kojih se samo likovi poput Arnija, Silvestera, agenta 007 ili Statama mogu izvući nepovređeni zaista i mogu biti viđeni samo na filmu. Kada biste nešto slično proživeli u stavrnosti teško da biste isto i preživeli. Predstavljamo vam filmske povrede od kojih biste u stvarnosti sigurno – umrli muški!

Patosiranje

MIT:

Svaki od naših omiljenih akcionih junaka u proseku po filmu ima makar jedno patosiranje. Znate na šta mislimo? Neočekivana zaseda sa leđa, udarac u glavu, junak pada, mrak, nesvestica… Posle nekog vremena budi se vezan na stolici, krvava, zamućen pogled ubrzo se bistri uporedo sa zbrkanim mislima i smišljanje plana za bekstvo kulminira bekstvom u roku od dva minuta. Naravno, brojni mrtvi neprijatelji ostaju u lokvama krvi za njim…

ISTINA:

Istina je malo drugačija. Sa naučne i medicinske strane, ovako nešto je nemoguće. Stručnjaci kažu – svaka nesvestica koja traje duže od četiri minuta razlog je da se pozove hitna pomoć, jer je vrlo velika verovatnoća da se nećete ni probuditi. Gore navedeni scenario moguć je jedino ispod pomenute minutaže, ali teško da bi neko za četiri minuta uspeo da vas preveze do misterioznog mračnog skladišta, veže i ostavi vam toliko vremena da po buđenju osmislite prepredeni plan za izbavljenje.

Savet – ne pokušavajte kod kuće.

Eksplozije

MIT:

Scenario je sledeći i već viđen u bilo kom akcionom filmu koji vam je ovog trenutka pao na pamet. Od „Terminatora“, preko bilo kog „Džejms Bonda“, „Nemoguće misije“ do nastavka „Umri muški“ po vašem izboru. Eksplozija ravna minijaturnoj Hirošimi dezintegriše zgrade, automobile i sve u okolini glumca kog nepovređenog (eventualno malo ugruvanog) odbacuje par metara dalje. U čudu, zahvalan višim silama, on gleda poslednje plamenove koji „ližu“ ostatke onoga što je nekada bilo u čvrstom agregatnom stanju, stresa prašinu sa jakne, namešta zurku i odlazi u noć.

ISTINA:

Da biste skontali istinu u ovom slučaju vam treba samo malo logike. Kao prvo, kako je moguće da je eksplozija koja je upravo raznela minimum jedan sprat (obično ih bude makar 10) zgrade pred ili u kojoj se glumac nalazio, i iseckala na rezance obližnje automobile, našem junaku tek naprašnjavila jaknu. Nemoguće, zar ne? Drugo – šrapneli? Znate već, objekti koji sumanuto lete nakon eksplozije i imaju ubojnu moć metka, s tim što ih je na stotine.

Savet – ako niste terminator ne pokušavajte.

Meko prizemljenje

MIT:

Sletanje u kontejner pun kesa papira jedno je od omiljenih „preživljavačkih“ rešenja holivudskih scenarista. Nećemo dužiti sa primerima, pređimo na raskrinkavanje.

ISTINA:

Mnogo je slučajnosti u ovom mitu. Prvo, kako da taj kontejner uvek bude baš tamo gde treba da bude? Drugo, kako da se u tom kontejneru baš nikada ne nalazi nijedna tvrđa stvar? Treće, kako naš junak uvek, ali uvek pogodi kontejner, bilo da ga cilja sa prvog, trećeg ili desetog sprata? Rešenje – to je ipak, samo film. U stvarnosti, taj scenario ne bi funkcionisao tako „glat“. Prvo, zbog toga što idealni slučajevi poput tri gore navedena postoje, ali jednom u milion. Istina je da su naši junaci snimali stotine takvih scena, ali stotine nisu milioni. Drugi, i mnogo važniji razlog zbog kojeg je ovaj mit nemoguć jeste taj što svaki pad sa visine iznad 30 metara u 99% slučajeva (bez obzira na podlogu) vodi u smrt. Pitate se, a šta sa svim onim poznatim primerima ljudi koji su pali iz aviona, sa terase, sa krova i preživeli? Pa, postoji razlog zbog kojeg su ti primeri poznati – preživeli su.

Savet – prvo skoči, pa reci hop.

Kasapljenje

MIT:

Luk Skajvoker, RoboKap, Hanibal Lektor, Malik iz „Testere“, svi oni su u svojim mega ulogama bili u prilici da žrtvuju deo sebe da bi preživeli. Sticajem okolnosti, svi koje smo pomenuli, odrekli su se ruke, i što je najvažnije – preživeli. Međutim…

ISTINA:

Veliki ekstremiteti poput ruku ili nogu sa ostatkom tela povezani su značajnim i velikim krvnim sudovima čije presecanje izaziva obilno krvarenje. Izuzmemo li testerisanje iz „Testere“, ostala sakaženja i kasapljenja bila su prilično čista, a heroji su uglavnom sami previjali rane i zalečivali se. Istina je da bi sa takvom povredom muke imala i ekipa hitne u pomoći u punom sastavu, da biste vi već nakon drugog minuta bili u nesvesti ili komi, a da bi vam život bio u kritičnom stanju danima nakon povrede. Dakle, nije moguće odseći sebi ruku, a ne iskrvariti na smrt bez ičijie pomoći u pravom trenutku.

Savet – ne secite se ako ne morate!

Autor: muskimagazin.com

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...