•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmski centar Srbije dogovorio saradnju sa Aleksandrom Sokurovim

Jedan od najznačnijih sineasta svetskog filma, reditelj Aleksandar Sokurov gost je Beograda i Festivala autorskog filma (FAF) koji je u toku. Sokurov se u ponedeljak, 28. novembra sastao sa direktorom Filmskog centra Srbije Gordanom Matićem. Na tom sastanku, kome su takođe prisustvovali direktor FAF-a Igor Stanković i šef sektora za međunarodnu saradnju, plasman i promociju FCS-a Miroljub Vučković, ugovorena je zajednička saradnja između FCS-a i Sokurova.

Aleksandar Sokurov je proslavljeni ruski reditelj, scenarista, snimatelj i filmski teoretičar. Autor je brojnih kultnih filmova, među kojima su: “Glas usamljenog čoveka”, “Dani pomračenja”, “Mati i sin”, “Otac i sin”, “Moloh”, “Taurus”, “Sunce”, “Aleksandra”, “Faust”, “Frankofonija”, za koje je osvojio brojna festivalska priznanja.

Sokurovu je uručena nagrada “Pogled u svet: Vojislav Vučinić” Festivala autorskog filma koja se dodeljuje za celokupan doprinos filmskoj umetnosti i unapređenje shvatanja filma kao ličnog stvaralačkog čina autora. Nagrada za životno delo Festivala autorskog filma, dodeljivana najvažnijim filmskim stvaraocima kao što su Puriša Đorđević, Želimir Žilnik, Goran Marković, ove godine dobila je ime po Vojislavu Vučiniću, osnivaču i prvom direktoru Festivala autorskog filma. Ovo priznanje prvi put na FAF-u je uručeno stranom laureatu.

Na programu Festivala autorskog filma nalazi se najnovije ostvarenje ruskog sinesaste, eksperimentalni animirani fantastični film “Bajka” koji prati razgovore Adolfa Hitlera, Benita Musolinija, Josifa Staljina i Vinstona Čerčila u čistilištu, koristeći arhivske snimke i dipfejk tehnologiju, a prikazuje i Isusa i Napoleona.

Foto potpis: FAF promo

Podeli:



Preporucujemo