•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmski festival LIFFE: Filmovi koje ne smete propustiti

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn. Na taj način će i publika van Leskovca moći da uživa u najboljim filmskim ostvarenjima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi. U okviru ovog programa će takođe biti prikazani i naslovi iz kategorije nezavisnog filma. Preporučujemo vam filmove koji će biti prikazani na onlajn platformi Moj OFF, a koje ne smete propustiti u okviru ovogodišnjeg izdanja.

Takmičarski program

Koja je ovo država

Vinko Brešan / Hrvatska - Srbija

Uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Goran Navojec, Lazar Ristovski, Branko Cvejić

Progonjen prošlošću i razočaran u ono što je Hrvatska postala, general Mikić sanja i mašta o svom samoubistvu, a ministar policije se bori sam sa sobom i onim što je politika od njega napravila, te se dobrovoljno zatvara u zatvorsku ćeliju, jer smatra da mu je tamo mesto. U fokusu su ogorčeni pripadnici starije generacije koji se iz revolta prema vlasti odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak – iskopavanju bivšeg predsednika Hrvatske. Kroz film im postaje jasno da svaka odluka koju žele da sprovedu zavisi od političara kojima je važno samo jedno – ostati na vlasti bez obzira na cenu koju treba platiti.

Subota, 26. septembar u 21.00

Specijalna projekcija

Uprkos magli

Goran Paskaljević / Italija, Srbija, Severna Makedonija, Francuska

Uloge: Donatella Finocchiaro, Giorgio Tirabassi, Ali Mousa Sarhan, Francesco Acquaroli, Francesca Cutolo, Anna Galiena, Luigi Diberti, Tamara Aleksić

Prema podacima Interpola, danas Evropom luta više od deset hiljada maloletnih izbeglica bez roditeljskog staranja, od toga polovina utočište traži na drumovima Italije. Uprkos magli je filmska priča o jednom od njih. Film prati Paola, menadžera restorana u malom gradu u blizini Rima, koji jedne kišne večeri pri povratku sa posla pronalazi promrzlo osmogodišnje dete na autobuskoj stanici i odlučuje da ga povede sa sobom kući.

Petak, 25. septembar u 19.00

Nezavisni film

Oroslan

Matjaž Ivanišin / Slovenija - Češka

Uloge: Margit Gyecsek , Dejan Spasić , Milivoj Miki Roš

Oroslan je preminuo, a vesti o njegovoj smrti bude ožalošćenost i osećajnost. Da bi prevazišli tugu i obnovili prirodni tok života, seljani počinju da dele svoja sećanja na Oroslana, iznova stvarajući njegovu sliku kroz njihove priče.

Subota, 26. septembar u 23.00

Više informacija o programu možete naći na FB stranici festivala:

https://www.facebook.com/LIFFELeskovac/

Podeli:



Preporucujemo