•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmski poster za ’Slither’ čini da Michael Rooker izgleda apsolutno groteskno

James Gunn je podelio fan poster za njegov strašan scenski debi Slither, koji pokazuje poslednju grotesknu formu Michael Rooker-a u filmu. Gunn je najpoznatiji kao režiser filmova velikih budžeta, nakon što je lansirao franšizu ’Guardians of the Galaxy’ i DC filma’The Suicide Squad’. Ali kada je njegova karijera počinjala, Gunn je bio poznatiji po pisanju i pojavlјivanju u nizu niskobudžetnih R-horor i superherojskih komedija sa nezavisnim filmskim studijem Troma.

Uspeh je postigao radom na ‘Scooby-Doo, Dawn of the Dead’ i ’Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed’, Gunn je dobio prvu reditelјsku tezgu sa Slither-om, grubom horor-komedijom. U filmu su glumili Nathan Fillion kao šef policije Bill Pardy, Elizabeth Banks kao Starla Grant, The Office stipsa i Gunn-ova tadašnja supruga, Jenna Fischer kao Shelby Cunningham i Gunn-ov česti saradnik Michael Rooker kao Grant Grant, čovek koji se zaražava vanzemalјskim parazitom i pokreće događaje u letu. Film je inspirisan Gunn-ovom lјubavlјu prema klasičnim horor filmovima, uklјučujući ’The Thing’, i prikazuje Rooker-ovog lika koji mutira u grotesknu zver na sceni.

Gunn je na Twitteru podelio novi sjajni fan poster za film, pokazujući grotesknu Rooker-ovu konačnu formu. Umetnik Alex Pardee inspirisan je klasičnim posterima za Squirm i Prophecy, koji takođe predstavlјaju ružnog antagonistu kao fokus plakata. Prelepa, ali uznemirujuća umetnost Rooker-ove deformisane glave smeštena je na običnoj crnoj pozadini za maksimalan efekat.

Film nije bio samo Gunn-ov redatelјski debi, već i njegova prva saradnja sa Rooker-om. Rooker je od tada pojavljivao u svim naknadnim Gunn filmovima, pre svega oba ’Guardians of the Galaxy’ filma kao Yondu, kao i u filmovima ’The Belko Experiment’ i ’Brightburn’, koje su proizvedeni od strane Gunn-a. Takođe se pojavlјuje u Gunn-ovom ’The Suicide Squad’ u neotkrivenoj ulozi. Jasno je da je par uspeo na setu Slither-a i od tada su stvorili dug i produktivan radni odnos.

Plakat je podsećanje na to koliko su nekada bili van vremena i kontroverzni Gunn-ovi filmovi. Naravno, režiser je prvobitno otpušten iz produkcije na ’Guardians of the Galaxy Vol. 3’ zahvalјujući starim kontroverznim tweet-ovima, a ’Slither’ je podsetnik koliko je Gunn uživao da šokira publiku sa svojim filmovima. Ovih dana, naravno, mora da to smanji, s obzirom da igra u velikim ligama.

Možda će, međutim, Gunn moći da se prepusti afinitetu šokiranja publike sa Suicide Squad-om, s obzirom na to da je materijal podložan odraslom pristupu. Bilo kako bilo, Slither i dalјe ostaje kultni favorit i vredi ga ponovo pogledati, samo da bi vidli Rookera u finom obliku kao grotesknog Grant-a.

Podeli:



Preporucujemo