•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

For Y'ur Height Only (1981)

Zla banda otima doktora Van Kohlera želeći se dokopati njegovog izuma, N-bombe koja bi im pomogla na putu do svetske dominacije, MWAHAHAHAHAHAAA!
Ko će sprečiti zlu bandu?!

Dakle, radi se o filipinskoj verziji James Bonda. Ali, ovaj tajni agent nije 007, on je 00. I on nije visoki, markantni lepotan, on je filipinski patuljak. Ali, to ga ne sprečava da bude špijun, borac za pravdu i ljubavnik :)

Bizarni um filipinski nam donosi urnebesnu komediju o najneverovatnijem borcu za pravdu _ikad_. Malen je, pa šta? I tako kažu da veličina nije bitna :) Ako već ne može da udari zlikovca nogom u glavu dok ovaj stoji, može se zavući ispod stola i udarati ga čekićem po nogama. Ili ga onesposobiti šakom u jaja i dokrajčiti high-kickom dok se previja po podu.

A ako ništa drugo ne pomogne, uvek se može poslužiti nekim od neverovatnih gadgeta iz svog prebogatog arsenala. Svaki tajni agent mora imati hi-tech spravice, a naš Agent 00 ima olovku-pištolj, zlatni prsten koji otkriva otrove (trebao je biti od platine, ali to je bilo preskupo), medaljon za komunikaciju, naočare za sunce pomoću kojih može videti kroz odeću (i to obilato koristi, vražićak mali jedan) i šešir s oštricom u obodu. Da, šešir s oštricom u obodu je već viđen u 007 filmovima, ali taj nije bio ovako kul, a nije ni imao mogućnost daljinskog navođenja pomoću kontrola u prstenu.

Filipinska banda kojoj naš junak pokušava (i naravno, uspeva) pomrsiti konce je oličenje zla. Možda izgledaju smešno, ali imaju neverovatnu spiku u stilu "Forces of good are our enemy and they must be destroyed. We are the forces of evil and we will prevail!". I opaki su, skrivaju drogu u hlebu :)

I zašto, o zašto su holivudski moguli uopšte razmišljali da Goran Višnjić bude sledeći 007 pokraj Weng Wenga živoga?

Autor: Oleg Berić (Helly Cherry)

Žanr:akacija, avantura, komedija
Godina:1981
Reziser:Eddie Nicart
Scenario:Cora Caballes
Uloge:Weng Weng, Yehlen Catral, Carmi Martin
Studio:Liliw Films International
Zemlja:Philippines
Jezik:Tagalog
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu