•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Freddie James Prinze, Jr.

Freddie James Prinze, Jr. je rođen 8. marta 1976. godine. On je američki glumac koji je postigao najveću popularnost krajem 1990. i početkom 2000. godine, nakon pojavljivanja u nekoliko pre svega tinejdžerksih filmova: “I Know What You Did Last Summer” (1997) i njegovom nastavku “I Still Know What You Did Last Summer” (1998), “She's All That” (1999), “Summer Catch” (2001), “Scooby-Doo” (2002), “Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed” (2004) i “Delgo” (2008). Prinze je oženjen glumicom Sarah Michelle Gellar i trenutno radi kao producent i reditelj WWE.

Prinze je rođen u Los Angeles-u, Kalifornia, kao sin jedinac Kathy Elaine Cochran koja je bila trgovac nekretninama i Freddie-ja Prinze-a, glumca i komičara koji je umro 1977. godine. Prinze je odrastao u Albuquerque-ju, Novi Meksiko, a tečno govori španski i italijanski jezik. Nakon diplomiranja 1994. godine, otišao je u Los Anđeles na audiciju za televiziju.

Prinze je gostovao u ABC TV seriji “Family Matters” (1995) Karatkeristično za njega je to da je glumio u filmovima koji su namenjeni tinejdžerma, ali i u romantičnim komedijama.

Imao je i glavne uloge u filmovima: “Wing Commander” (1999), “Down to You” (2000), “Boys and Girls” (2000), “Head Over Heels” (2001) i “Summer Catch” (2001), a 2000. godine magazin “People” ga je svrstao na listu “50 najlepših ljudi na svetu”.

2002. godine je igrao Fred-ija Jones-a u filmskoj adaptaciji popularnog crtanog filma “Scooby-Doo” i reprizirao svoju ulogu 2004. godine u nastavku “Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed”. Tu je glumila i njegova supruga Sarah Michelle Gellar. Gostovao je i u popularnoj seriji “Friends”, igrao glavnu ulogu u svom TV programu pod nazivom “Freddie”.

Prinze je poznat kao fan World Wrestling Entertainment (WWE), pa je čak angažovano kao deo kreativnog tima koji je zadužen za SmackDown brend. Međutim, 22. februara 2009. godine je objavljeno da je saradnja prekinuta.

17. avgusta 2010. godine, Prinze se pojavio u WWE Raw-u kao specijalni gost domaćin koga je u toku šoua ga je uvredio WWE Champion Randy Orton.

Prinze se vratio World Wrestling Entertainmen-u 1. oktobra, 2010, u ulozi producenta i reditelja, a 1. novembra 2010. godine se u Monday Night RAW-u pojavi kao doktor Vince-a McMahon-a.

Filmografija:

1996 To Gillian on Her 37th Birthday
1997 The House of Yes Anthony Pascal
1997 I Know What You Did Last Summer Ray Bronson
1997 Sparkler[28] Brad
1998 Money Kings Tony Cicero
1998 I Still Know What You Did Last Summer
1999 She's All That
1999 Wing Commander
2000 Down to You
2000 Boys and Girls
2001 Head Over Heels
2001 Summer Catch
2002 Scooby-Doo
2004 Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed
2006 Shark Bait
2007 Brooklyn Rules
2007 Happily N'Ever After
2007 New York City Serenade
2008 Delgo Delgo
2008 Jack and Jill vs. the World

Video igrice
2012 Mass Effect 3

Televizija

1997 Detention: The Siege at Johnson High
2002 Friends
2005–2006 Freddie
2005 Robot Chicken
2006 George Lopez
2006 Boston Legal
2010 24 Cole Ortiz
2010 Psych Dennis
2010 Monday Night Raw

Podeli:



Preporucujemo

Kako će izgledati „Seks i grad“ bez Samante
Tozovac: Život Tome Zdravkovića bio dosadan, nema...
Star Trek 4 se vraća, angažovan novi režiser
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 18. do 24. februara
Nove epizode popularnog crtaća: Brbljivi Mačak Tom i...
The Many Saints Of Newark - 8 stvari koje znamo o The...
Merlinka festival dobitnik nagrade Međunarodne lezbejske i...
Da li se Donnie Darko 3 zaista događa? Reditelј Richard...
Naomi Vots snima film u Sloveniji?
Sandra Bulok i Bred Pit prvi put zajedno rade na filmu
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 18. do 24. februara
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 25. februara do 3. marta
Hugh Grant i Josh Hartnett pridružuju se glumačkoj ekipi...
HBO radi na četvrtoj sezoni serije 'True Detective'
Uskoro premijera dokumentarca o Tini Tarner
Festival animiranog filma Tricky Women 2021
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 25. februara do 3....
Premijera „Dare iz Jasenovca“ 20. februara ekskluzivno...
Delegacija Filmskog centra Srbije na snimanju filma „Prvi...
Žena u belom (The Woman in White): Nova dramska...
U trci za glavne nagrade Berlinskog festivala 15 filmova
Monster Hunter (2020) - uskoro
Nominacije za nagradu Oskar Diznijevoj i Piksarovoj...
Kultni filmovi svetske kinematografije ponovo na FEST-u
Miki Manojlović i Vladimir Kopicl dobitnici nagrade...
Još sedam dana do kraja konkursa za Ukrštene umetničke...
Animirana avantura Tom i Džeri na Porodičnom danu
Martin Scorsese: Stranice poput Netflixa su obezvredile...
Red Dot (2021) - uskoro
PREDSTAVLJEN PROGRAM ДОК #3