•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Freddie Prinze Jr. Vs. Joaquin Phoenix: Zašto se Darren Aronofsky-ev Batman film raspao?

Zamislite ovo: Joaquin Pheonix u Batman filmu, ali umesto da glumi iscrplјenog i uznemirujućeg Joker-a, on umesto toga glumi pojačanog i bitkama očvrsnulog Batman-a. To je bila vizija koju je režiser filma Darren Aronofsky predložio početkom 2000-ih, kako je otkrio u intervjuu za Empire. Ali studio je želeo nešto drugačije.

"Studio je želeo Freddie Prinze Jr., a ja sam želeo Joaquin Phoenix-a. Sećam se da sam razmišlјao: 'Uh oh, mi ovde pravimo dva različita filma." To je istinita priča. Bila su to drugačija vremena. Batman o kome sam pisao je definitivno bio drugačiji način pristupa nego što su oni na kraju napravili."

Teško je zamisliti veću razliku u viziji filma o Batmanu od režisera koji je želeo da The Dark Knight igra glumac koji je u to doba najveća uloga bio sociopatski negativac iz Gladiator-a, i studio koji je želeo da lik koji će glumiti momak koji stoji iza Freddie-a u Scooby Doo filmovima.

Osim toga, postojale su male šanse da bi Joaquin Phoenix čak i prihvatio ulogu Batman-a, jer je stekao naviku da se drži podalje filmova o stripovima i nastavio je snima rekavši da je izabrao da glumi u filmu Joker, jer je do sada uklonjen iz tradicionalnog CGI akcionog teškog superherojskog filma. Ipak je zanimlјivo uzeti u obzir da je glumac koji je osvojio Oscara za igranje Batman-ovog arh-neprijatelјa jednom bio u toku da glumi samog Batman-a.

Nešto slučajno, sličnu putanju pratio je i Heath Ledger u filmovima o Batman-u koje je Warner Bros. napravio sa Christopher Nolan-om nakon što je Aronfonsky prošao na projektu. Pokojni glumac zapao je Nolan-ovoj pažnji njegovim ranijim radom, a reditelј mu je ponudio ulogu Bruce Wayne-a zvanog Batman u "Batman Begins" .

Ledger je propustio film jer ga nije zanimalo da bude deo superherojskog filma. Ali tada je ugledao krupni realizam koji je Nolan uneo u njegov prvi film o Batman-u i njegovo interesovanje se probudilo. Ledger je potom posegnuo za Nolanom i izrazio želјu da igra Jokera u sledećem filmu o Batmanu. Ostalo je istorija, s tim što je glumac osvojio i Oscara za glumljenje Clown Prince of Crime, baš kao i Phoenix.

Pretpostavlјamo da je pouka ovde ako ikad dobijete ponudu da igrate Batman-a, odbijete i zamolite da igrate Joker-a umesto njega. Čak je i Christian Bale jednom priznao da se osećao ograničeno dok je igrao Batman-a nasuprot Ledgeru, upravo zbog toga koliko se zabavlјao glumac koji je igrao Joker-a, i zbog toga je Bale osećao da je njegov rad manje zanimlјiv u poređenju.

Zabavno je zamisliti kakav bi film o Batman-u napravio Darren Aronofsky. Poznat po filmovima kao što su nominirani za Oscara The Wrestler i Requiem For a Dream, filmski stvaralac sigurno bi kupio zanimlјiv zaplet mitologiji superjunaka, i ko zna, njegov scenario bi možda čak ubedio Pheonix-a da glumi Batman-a mnogo pre nego što je postao Joker.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...