•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Frida (2002)

Frida je biografski film o umetnici Fridi Kalo koji je osvojio čak 2 oskara i 15 drugih prestižnih nagrada. Glavne uloge u ovom filmu tumače Salma Hayek, Alfred Molina i Geoffrey Rush.

Ovaj film prati odrastanje čuvene umetnice i njen odnos sa majkom sklonom tradicionalizmu i filozofski nastrojenim ocem.

Ona se već suočavala sa parališućim efektima poliomielitisa, a saobraćajna nesreća koju je jedva preživela samo je dodatno pogoršala njene tegobe. Ali, bez obzira na to što je bila vezana za krevet, Frida će iznedriti mnoštvo slika, koje će, pošto se oporavi, odneti Dijegu Riveri, čuvenom po svom burnom temperamentu.

On će je uzeti pod svoju zaštitu kao umetnika, političkog revolucionara i, neizbežno, kao ljubavnicu. Ali, njihova veza je dovedena u pitanje kada Rivera počne da vara Fridu koja sa povlači u samoću, žudeći da i sama ostavi trag u umetnosti.

Žanr:biografija, drama, romansa
Godina:2002
Reziser:Julie Taymor
Scenario:Hayden Herrera
Uloge: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush
Uzrast:R
Award:15 osvojenih
Studio: Handprint Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...