•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

George Clooney

George Timothy Clooney (rođen 6. maja 1961. godine) je američki glumac, filmski reditelj, producent i scenarista. Za svoj rad je dobio tri Zlatna Globusa i Oskara. Ovaj glumac je poznat i po svom političkom angažmanu.

Svoj debi je imao 1978. godine, kada je stekao slavu igrajući Dr. Douglas-a “Doug” Ross-a u dugogodišnjoj medicinskoj drami “ER” od 1994 do 1999. Dok je radio na projektu “ER”, počeo je da privlači veliki broj glavnih uloga, uključujući i: “Batman & Robin” (1997) i “Out of Sight” (1998), na kome je radio po prvi put sa Steven-om Soderbergh-om. 2001. godine, Clooney-jeva slava je povećavala sa narednim ulogama “Ocean's Eleven”, prvog u trologiji. Svoj rediteljski debi je imao 2002. godine u biografskom trileru “Confessions of a Dangerous Mind”, zatim je radio i: “Good Night, and Good Luck” (2005), “Leatherheads” (2008) i “The Ides of March” (2011). 2006. godine je osvojio Oskara za Najboljeg sporednog glumca u trileru “Syriana” (2005).

Clooney je poznat po humanitarnom radu po pitanju zemljotresa, cunamija i žrtava napada koji se dogodio 11. septembra. Snimao je i dokumentarkao što je: “Sand and Sorrow” koji treba da podigne svest o internacionalnoj krizi.

Filmografija:

1984–85 E/R

1985 Street Hawk

1985–86 The Facts of Life

1987 Return to Horror High

1987 Grizzly II: The Predator

1987 Combat Academy

1987 Murder, She Wrote

1987 The Golden Girls

1988 Return of the Killer Tomatoes

1988–91 Roseanne

1990 Red Surf

1992 Unbecoming Age

1993 The Harvest

1993–94 Sisters

1994–99, 2009 ER

1995 Friends

1996 From Dusk till Dawn

1996 One Fine Day

1996 Curdled

1997 Full-Tilt Boogie

1997 The Peacemaker

1997 Batman & Robin

1997 South Park

1998 The Thin Red Line

1998 Out of Sight

1998 Waiting for Woody

1999 Three Kings

1999 The Book That Wrote Itself

1999 South Park: Bigger, Longer & Uncut

1999 The Limey

2000 The Perfect Storm

2000 Fail Safe

2000 O Brother, Where Art Thou?

2001 Ocean's Eleven

2001 Spy Kids

2002 Confessions of a Dangerous Mind

2002 Solaris

2002 Welcome to Collinwood

2002 Starbuck Holger Meins

2003 Intolerable Cruelty

2003 Spy Kids 3-D: Game Over

2004 Ocean's Twelve

2005 Good Night, and Good Luck

2005 Syriana

2006 The Good German

2007 Michael Clayton

2007 Darfur Now

2007 Ocean's Thirteen

2008 Leatherheads

2008 Burn After Reading

2009 Fantastic Mr. Fox

2009 The Men Who Stare at Goats

2009 Up in the Air

2010 The American

2011 The Ides of March

2011 The Descendants

2012 Gravity

Podeli:



Preporucujemo