•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gerard Butler

Džerard Batler (rođen 13. novembra 1969. u Paisley, Scotland, UK) je talentovan glumac izuzetnog šarma i smisla za humor. Gledaoce oduševljava različitim ulogama. Trenutno radi na sinhronizaciji Stoick the Vast, nastavka hita How to Train Your Dragon. Batler je 2008. osnovao produkcijsku kompaniju sa menadžerom Alanom Sigelom, a već prvi projekat Law Abiding Citizen je ostvario veliki uspeh. Batler se potvrdio kao nosilac glavnih uloga kao kralj Leonida u Zek Snajderovom ogromnom hitu 300. Usledili su The Bounty Hunter, The Ugly Truth, Nim’s Island, P.S. I Love You, The Phantom of the Opera, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, Playing for Keeps, Chasing Mavericks, Machine Gun Preacher, Coriolanus, Gamer, RocknRolla, Beowulf & Grendel, The Game of Their Lives, Dear Frankie, Timeline, Reign of Fire i Mrs. Brown. Raniji filmovi su mu Harrison’s Flowers, One More Kiss, Fast Food i televizijska adaptacija dela The Cherry Orchard. Ovaj škotski glumac je debitovao sa dvanaest godina u predstavi Oliver glazgovskog pozorišta Kings Theatre. Od pozorišnih uloga, tu su Trainspotting, Snatch i Suddenly Last Summer. U odboru je fondacije Artists for Peace and Justice i tako pomaže u borbi protiv siromaštva u svetu.

Filmografija:
Actor (49 titles)
2015 Thunder Run (pre-production)
2014 Dynamo (pre-production)
???? Hunter Killer (pre-production)
2014 How to Train Your Dragon 2 (filming)
2013 Olympus Has Fallen
2013 Movie 43
2012 Playing for Keeps
2012 Chasing Mavericks
2011 Dragons: Gift of the Night Fury (video short)
2011 Machine Gun Preacher
2011 Coriolanus
2010 Legend of the Boneknapper Dragon (TV short)
2010 How to Train Your Dragon
2010/I The Bounty Hunter
2009 Law Abiding Citizen
2009 Gamer
2009 The Ugly Truth
2009 Tales of the Black Freighter (video short)
2008 RocknRolla
2008 Nim's Island
2007 P.S. I Love You
2007 Shattered
2006 300
2006 Guilty Hearts
2005 Beowulf & Grendel
2005 Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula (short)
2005 The Game of Their Lives
2004 The Phantom of the Opera
2004 Dear Frankie
2003 Timeline
2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
2002 Reign of Fire
2002 The Jury (TV mini-series)
2002 Shooters
2001 An Unsuitable Job for a Woman (TV series)
2001 Please! (short)
2001/I Attila (TV movie)
2001 Jewel of the Sahara (video short)
1999-2000 Lucy Sullivan Is Getting Married (TV series)
2000 Dracula 2000
2000 Harrison's Flowers
1999 The Cherry Orchard
1999 One More Kiss
1999 Fast Food
1998 The Young Person's Guide to Becoming a Rock Star (TV series)
1998 Little White Lies (TV movie)
1998 Tale of the Mummy
1997 Tomorrow Never Dies
1997 Mrs Brown

Podeli:



Preporucujemo

UPOZNAJTE SE SA LIKOVIMA IZ FILMA „SMRT NA NILU“ –...
The Protégé (2021) (2021)
Prvi film na srpskom jeziku koji će se uskoro naći na...
Dodela Zlatnih globusa održana na Twitteru, najveći...
Umro komičar Bob Saget
Leonardo Dikaprio: Šef NASA-e mi je pre pet godina otkrio...
The Forever Purge (2021) (2021)
NOVE FILMSKE I SERIJSKE POSLASTICE NA PICKBOX NOW
Brad Pitt i Lewis Hamilton snimaju film o Formuli 1
„Znaci života“ reditelja Marka Nikolića najbolji...
Smotra novog italijanskog filma od 24. do 29. januara u...
Escape Room: Tournament Of Champions (2021) (2021)
Free Guy (2021) (2021)
ZANIMLJIVE ČINJENICE IZ FILMA „ALEJA NOĆNIH MORA“ –...
Verila se Megan Foks
Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića...
Često su je upoređivali sa Odri Hepbern, a sada će je i...
Novi komični zapleti u najnovijim epizodama hit serije...
Milan Marić će glumiti Žarka Lauševića u seriji...
Potreba za mržnjom (2021) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 20. do 26....
Netfliks snima serijal o australijskoj drami Novaka...
Old (2021) (2021)
Nikolas Kejdž čeka dete sa 30 godina mlađom suprugom
Jungle Cruise (2021) (2021)
Horor serija "Archive 81" je trenutno najgledanija na...
„Mrak“ Dušana Milića na 33. Filmskom festivalu u Trstu
Komemoracija povodom smrti glumca Vladana Živkovića
Stanica Servis za savremeni ples - Ples do nove zore u...
Copshop (2021) (2021)